Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Cursus Kinesiologie / Touch for Health

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 250,00 of 5 x € 53,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, NVST, CAT

Kinesiologie / Touch for Health

Met de cursus Kinesiologie / Touch for Health leert u door middel van spiertesten blokkades op fysiek, emotioneel en energetisch niveau op te sporen en te neutraliseren. Met toegepaste kinesiologie herstelt u het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest zodat heling kan plaatsvinden. Bij deze Touch for Health-cursus ontvangt u gratis een reeks heldere instructie-video's, zodat u precies ziet hoe u als kinesioloog te werk gaat.

Voordelen

  • Geschreven door vakspecialist
  • Lesstof bevat veel oefeningen
  • Inclusief gratis instructie-video's
  • Direct praktisch toepasbaar

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met cursus Kinesiologie / Touch for Health maakt u intensief kennis met deze unieke therapievorm. Bij kinesiologie wordt gebruikgemaakt van spiertesten om blokkades in het lichaam op te sporen en te neutraliseren. Door speciale lichaamspunten te activeren en meridianen te masseren, herstelt u de vitale energiestroom en komen lichaam en geest opnieuw in balans.
 
Deze Touch for Health-cursus geeft u eerst een gedegen theoretische ondergrond. U maakt uitgebreid kennis met de oosterse en westerse theorieën die aan de methode ten grondslag liggen. Vervolgens krijgt u uitleg hoe u toegepaste Kinesiologie / Touch for Health praktisch uitvoert. De 14-spierenbalans, waarmee u de 14 hoofdmeridianen test en balanceert, is hierbij het uitgangspunt. 
 
De cursus bevat veel oefeningen en praktijkvoorbeelden ter ondersteuning van uw leerproces. Een belangrijke extra bij deze schriftelijke opleiding zijn de begeleidende instructie-video's waarop u stap voor stap ziet hoe u Kinesiologie / Touch for Health inzet. Diegenen die zich na het volgen van deze cursus verder willen specialiseren, kunnen via CIVAS een aansluitende praktijkopleiding Kinesiologie volgen.

Wat kun je ermee?

De cursus Kinesiologie / Touch for Health biedt u de kennis om op verantwoorde wijze met deze unieke methode aan de slag te gaan. Kinesiologie kan gebruikt worden als behandelmethode op zich of kan als aanvullende techniek in iedere natuurgeneeskundige praktijk worden ingezet. Ook voor zelfbehandeling en gebruik in de privésfeer is Kinesiologie bij uitstek geschikt. 
 
Met toegepaste Kinesiologie behandelt u lichamelijke klachten en laat u vitaliteit toenemen. Ook bij emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, angst en nervositeit biedt deze Kinesiologie / Touch for Health-cursus uitkomst.

Details

methode thuisstudie met optionele praktijkdagen
omvang

10 lessen plus instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 250,00 of 5 x € 53,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Toegepaste Kinesiologie / Touch for Health

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Praktijkdagen

CIVAS organiseert voor veel studies optionele praktijkdagen of praktijkweekenden. Hier toetst u uw theoretische kennis en ontmoet u uw docent en medestudenten. Er wordt veel geoefend en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor iedereen die zijn vaardigheden naar een hoger plan wil tillen, is het bijwonen van een praktijkdag een aanrader.

Praktijkmodules Kinesiologie
Na afronding van de schriftelijke cursus biedt CIVAS u de mogelijkheid een aantal praktijkmodules Kinesiologie / Touch for health te volgen. In kleine groepen oefent u onder begeleiding van een ervaren docent steeds een ander thema. Na afronding van iedere praktijkmodule ontvangt u certificaat.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Masseur geeft voetmassage aan cliënt bij cursus Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Meer informatie
Behandeling van acupunctuurpunt in de handpalm voor de cursus acupressuur

Acupressuur

Meer informatie
Sfeerbeeld van kruiden en groenten gebruikt binnen de cursus Ayurveda

Ayurveda

Meer informatie
Diverse edelstenen in een schaal bij de cursus Edelsteentherapie

Edelsteentherapie

Meer informatie
Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Masseur aan het werk in massagesalon na cursus Holistische massage

Holistische massage

Meer informatie
Masseur geeft cliënt een massage bij de cursus Stoelmassage

Stoelmassage

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.