Cursus Acupressuur

Cursus Acupressuur

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 220,00 of 5 x € 47,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT

Acupressuur

Met de cursus Acupressuur leer je klachten veilig en kundig te behandelen. De kracht van acupressuur was drieduizend jaar geleden al bekend. De Chinezen pasten deze bijzondere behandelmethode met veel succes toe. Met acupressuur herstel je het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dat doe je door met jouw vingers en duim gedoseerde druk uit te oefenen op bepaalde acupunctuurpunten. Zo pak je klachten en onbalans uiterst effectief aan.

Voordelen

  • Sterk praktijkgerichte lessen
  • Met gratis instructie-video's!
  • Behandelformules bij klachten
  • Voor privé en professioneel gebruik

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heb jij altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Acupressuur leert je een moderne en meer verfijnde variant van de eeuwenoude techniek uit China. Je maakt eerst kennis met de historische achtergrond van acupressuur. Daarna verdiep jij je in de vele toepassingen die de behandelmethode biedt. Je leert alles over acupunctuur- en reflexpunten en over technieken waarmee je aandoeningen effectief behandelt. Ook de reactie- en meesterpunten komen uitgebreid in deze opleiding aan bod.

Overzichtelijke behandelformules geven je kant-en-klare oplossingen om een groot arsenaal klachten effectief aan te pakken. De cursus Acupressuur gaat eveneens in op schedel- en elektroacupressuur, auriculo- en reflexzonetherapie en nog veel meer. De gratis instructie-video's die je kunt bekijken in het online-studentenportaal, tonen in detail hoe je iedere techniek toepast.

Wat kun je ermee?

Met deze acupressuur opleiding leer je klachten behandelen, pijn verlichten en vitaliteit toenemen. Ook voor emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, nervositeit, angst en verslavingen is acupressuur een zeer geschikte behandelmethode.

Je kunt acupressuur uitstekend toepassen als behandelmethode op zich in jouw massage- of natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast is het ook zeer bruikbaar als aanvullende techniek. Acupressuur is veilig en kan worden toegepast op vrijwel iedere leeftijdscategorie. Anders dan de naam van deze opleiding je misschien doet vermoeden, maak je bij acupressuur géén gebruik van naalden.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen met instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvang je het CIVAS-diploma Acupressuur

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze opleiding. Ook ontvang je de Civas-nieuwsbrief. Uitschrijven voor onze mailings kan op elk gewenst moment.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.