Cursus Loopbaancoaching

Cursus Loopbaancoaching

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, ABvC, KTNO, CAT, NVST

Loopbaancoaching

De opleiding Loopbaancoach is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig wil bezighouden met het voeren van loopbaangesprekken en het begeleiden van volwassenen in loopbaantrajecten. Als loopbaancoach biedt u gerichte ondersteuning bij werkgerelateerde problemen en ontwikkelingsgerichte vraagstukken.  

Voordelen

  • Ontwikkeld door ervaren loopbaancoach
  • Uniek lesmateriaal met veel oefeningen
  • Steeds meer vraag naar loopbaancoaches
  • Bied hulp bij werkgerelateerde problemen

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Met de opleiding tot loopbaancoach leert u hoe u een volledig loopbaantraject vormgeeft – vanaf de intake tot aan het uiteindelijke begeleidingsplan. De opleiding Loopbaancoaching besteedt aandacht aan de verschillende soorten loopbaanvragen die er zijn en het belang van afstemming met uw cliënt. U maakt intensief kennis met interventies, tests, methodieken en werkvormen die u in kunt zetten tijdens het begeleidingsproces.

Ook zoomen we in op de invloed van iemands levensloop op diens loopbaan. U leert onderscheid maken tussen verschillende soorten loopbaancoaching, passend bij verschillende levensfasen; loopbaancoaching van jongeren verschilt immers van die van ouderen of bijvoorbeeld herintreders.

Naast theorie vindt u in de opleiding Loopbaancoaching ook concrete opdrachten. Soms zijn deze specifiek gericht op u als loopbaancoach, soms zijn ze gericht op uw cliënt. Maar in alle gevallen zijn het opdrachten die u ook voor uzelf kunt doen; voor uw eigen ontwikkeling en om te ervaren wat het effect van een oefening is, zodat u zich ook kunt inleven in de uitwerking ervan op uw cliënten.

Wat kun je ermee?

Met de praktisch toepasbare methoden en methodieken uit de opleiding Loopbaancoaching helpt u mensen met een ontwikkelingsgerichte vraag of die concreet op zoek zijn naar een andere functie, vrijwillig of gedwongen door omstandigheden.

Het resultaat van uw coaching hoeft zeker niet altijd te leiden tot een zoektocht naar een andere baan. Soms leiden nieuwe inzichten tot een betere verhouding met het huidige werk. Ook kan het zijn dat mensen kleine werkaanpassingen doen of hun werkwensen met hun leidinggevende gaan bespreken. Zo komt er ruimte voor iets nieuws.

Het mooie van het beroep van loopbaancoach is dat u zelf bepaalt welke accenten u legt in uw begeleiding en vanuit welke insteek u de begeleiding vormgeeft. Dat geeft u de vrijheid om het vak heel dicht bij uw persoonlijkheid te laten komen.

Deze opleiding tot loopbaancoach is erkend door de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) als bijscholing en geeft recht op 56 PE-punten.

Details

methode thuisstudie
omvang

10 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Loopbaancoaching

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST en de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC); aantal PE-punten 56

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Coach begeleidt cliënt met cursus Enneagramcoaching

Enneagram coaching

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Jongerencoach in gesprek met jongen tijdens de opleiding Jongerencoach

Jongerencoach

Meer informatie
Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie
Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.