Cursus Kindervoedingsadviseur

Cursus Kindervoedingsadviseur

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, BGN, KTNO, CAT, NVST

Kindervoedingsadviseur

Wilt u kinderen professioneel adviseren over de juiste voeding en een gezond gewicht? Dan is de cursus Kindervoedingsadviseur een aanrader! Ook ouders die het voedingspatroon van hun kinderen willen verbeteren hebben veel profijt van deze opleiding. De cursus Kindervoedingsadviseur is ontwikkeld door een autoriteit op het vakgebied en biedt u alle kennis om op verantwoorde wijze met kindervoeding aan de slag te gaan. Behaal een BGN-erkend diploma.

Voordelen

  • Ontwikkeld door ervaren kinderdiëtist
  • Uniek lesmateriaal met veel voorbeelden
  • Steeds meer vraag naar voedingsadvies
  • Voor professionals en ouders

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

Voor hun groei hebben kinderen gezonde en gevarieerde voeding nodig. Dat begint al voor de geboorte met de voedingstoffen die ze via de navelstreng van hun moeder krijgen. Eetgewoonten die je in jeugd aanleert, verander je als volwassene niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd realiseren wat gezond eten inhoudt. Daar kunt u hen, of hun ouders, mee helpen met de cursus Kindervoedingsadviseur.

In deze opleiding leert u hoe kinderen zich ontwikkelen tijdens de zwangerschap en daarna - van baby tot peuter, kleuter, puber en jongvolwassene. Er is volop aandacht voor de voedingsstoffen die ze in de verschillende leeftijdsfasen nodig hebben. Aan de hand van groeistudies leert u beoordelen of gewicht en lengte in balans zijn. Er wordt uitgelegd welke voedingsstoffen kinderen beter kunnen vermijden en welke ze slechts met mate mogen gebruiken.

Verder besteedt de cursus Kindervoedingsadviseur aandacht aan specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch en macrobiotisch eten. Ook overgewicht komt in de opleiding aan bod omdat het aantal te dikke kinderen in onze samenleving toeneemt. U leert gewichtsproblemen signaleren en kinderen begeleiden bij het aanleren van een gezond voedingspatroon. 

Wat kun je ermee?

De cursus Kindervoedingsadviseur is bedoeld voor iedereen die zich als professional richt op de groei en gezonde ontwikkeling van kinderen. Voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, kindercoaches, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang bijvoorbeeld, maar ook sport- en fitnessinstructeurs en verloskundigen verdiepen met deze opleiding hun kennis over kindervoeding.

Het thema kindervoeding vraagt specifieke aandacht vanwege de verschillende groeifasen die kinderen doorlopen. Daarom hebben zij soms andere voedingsstoffen en in andere hoeveelheden nodig dan volwassenen. Bovendien neemt het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toe. De vraag naar kennis over voedingsleer zal daardoor stijgen. Met deze opleiding over kindervoeding legt u hiervoor een uitstekende basis!

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Kindervoedingsadviseur

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en NVST. Erkend als nascholing door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Geeft recht op 15 nascholingspunten. Voor BGN-leden geldt dat dit geen specialisatieopleiding Kind en Voeding is, maar een nascholing.

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Kindercoach begeleidt kind bij een oefening tijdens de opleiding Kindercoach

Kindercoach

Meer informatie
Vers fruit maakt onderdeel uit van gezonde orthomoleculaire voeding voor kinderen.

Orthomoleculaire voeding voor kinderen

Meer informatie
Biologische groenten op tafel bij cursus Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding

Meer informatie
Vergelijken van twee potjes vitaminen en mineralen bij de cursus Orthomoleculaire suppletie

Orthomoleculaire suppletie

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
De cursus Mindfulness voor kinderen begint met stilzitten en mediteren onder begeleiding.

Mindfulness voor kinderen

Meer informatie
Kind maakt kleurrijke kindertekening voor de cursus Kindertekeningen analyseren

Kindertekeningen analyseren

Meer informatie
Coach in gesprek met een gezin bij de opleiding Opvoedcoach

Opvoedcoach

Meer informatie
Therapeut in gesprek met gezin na afronding van de cursus Gezinstherapie

Gezinstherapie

Meer informatie
Ontwikkelingsfasen van een kind worden bestudeerd in de cursus Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.