Cursus Kindervoedingsadviseur

Cursus Kindervoedingsadviseur

Duur
6 maanden
Lesgeld
€ 345,00 of 5 x € 73,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, BGN, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Kindervoedingsadviseur

Wil je kinderen professioneel adviseren over de juiste voeding en een gezond gewicht? Dan is de cursus Kindervoedingsadviseur een aanrader! Ook ouders die het voedingspatroon van hun kinderen willen verbeteren hebben veel profijt van deze opleiding. De cursus Kindervoedingsadviseur is ontwikkeld door een autoriteit op het vakgebied en biedt je alle kennis om op verantwoorde wijze met kindervoeding aan de slag te gaan. Behaal een BGN-erkend diploma.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Ontwikkeld door ervaren kinderdiëtist
 • Uniek lesmateriaal met veel voorbeelden
 • Steeds meer vraag naar voedingsadvies
 • Voor professionals en ouders

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

De cursus Kindervoedingsadviseur is bedoeld voor iedereen die zich als professional richt op de groei en gezonde ontwikkeling van kinderen. Voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, kindercoaches, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang bijvoorbeeld, maar ook sport- en fitnessinstructeurs en verloskundigen verdiepen met deze opleiding hun kennis over kindervoeding.

Het thema kindervoeding vraagt specifieke aandacht vanwege de verschillende groeifasen die kinderen doorlopen. Daarom hebben zij soms andere voedingsstoffen en in andere hoeveelheden nodig dan volwassenen. Bovendien neemt het aantal kinderen met overgewicht in Nederland toe. De vraag naar kennis over voedingsleer zal daardoor stijgen. Met deze opleiding over kindervoeding leg je hiervoor een uitstekende basis!

Wat leer je?

Voor hun groei hebben kinderen gezonde en gevarieerde voeding nodig. Dat begint al voor de geboorte met de voedingstoffen die ze via de navelstreng van hun moeder krijgen. Eetgewoonten die je in jeugd aanleert, verander je als volwassene niet gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat kinderen zich al op jonge leeftijd realiseren wat gezond eten inhoudt. Daar kan je hen, of hun ouders, mee helpen met de cursus Kindervoedingsadviseur.

In deze opleiding leer je thoe kinderen zich ontwikkelen tijdens de zwangerschap en daarna - van baby tot peuter, kleuter, puber en jongvolwassene. Er is volop aandacht voor de voedingsstoffen die ze in de verschillende leeftijdsfasen nodig hebben. Aan de hand van groeistudies leer je beoordelen of gewicht en lengte in balans zijn. Er wordt uitgelegd welke voedingsstoffen kinderen beter kunnen vermijden en welke ze slechts met mate mogen gebruiken.

Verder besteedt de cursus Kindervoedingsadviseur aandacht aan specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch en macrobiotisch eten. Ook overgewicht komt in de opleiding aan bod omdat het aantal te dikke kinderen in onze samenleving toeneemt. Je leert gewichtsproblemen signaleren en kinderen begeleiden bij het aanleren van een gezond voedingspatroon.

De leerdoelen van de opleiding Kindervoedingsadviseur zijn:

 • Je hebt kennis van de fysiologie van de zwangere vrouw en het pasgeboren kind.
 • Je hebt kennis van de groeiontwikkeling van het kind.
 • Je hebt kennis van de verschillende voedingsstoffen en hun functie.
 • Je bent bekend met de voedingsadviezen rondom de zwangerschap.
 • Je bent bekend met de adviezen met betrekking tot zuigelingenvoeding.
 • Je hebt kennis van bijvoeding en weet wanneer dit van toepassing is.
 • Je bent bekend met de voedingsadviezen voor kinderen van 1 tot 18 jaar.
 • Je kent de aandachtspunten bij specifieke voedingswensen.
 • Je hebt kennis van de preventie en behandeling van overgewicht bij kinderen.
 • Je kent de invloed van kindermarketing op het gebied van voeding.

Details

methode thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden
lesgeld € 345,00 of 5 x € 73,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding Civas-opleiding Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulent, Natuurvoedingsadviseur of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je thet Civas-diploma Kindervoedingsadviseur

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT). Erkend als nascholing door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Geeft recht op 15 nascholingspunten. Voor BGN-leden geldt dat dit geen specialisatieopleiding Kind en Voeding is, maar een nascholing.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je thet diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.