Iriscopie
Herstel je hormonen in 10 stappen

Iriscopie

Iriscopie is de meest bejubelde techniek uit de natuurgeneeskunde voor het stellen van een diagnose. Door de patronen in de iris van het oog te onderzoeken, verkrijgt u belangrijke informatie over de lichamelijke gesteldheid, de organen en mogelijke aandoeningen. Met iriscopie spoort u de oorzaak van chronische of vage lichamelijke klachten snel en eenvoudig op.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST

Cursus Iriscopie: wat leert u?
De cursus Iriscopie behandelt eerst de achtergronden en principes van de iriscopie. Aan de hand van duidelijke iriskaarten leert u de locaties van de irisgebieden grondig kennen. Vervolgens maakt u uitgebreid kennis met de iristekens. U leert ze stap voor stap interpreteren. De vele praktijkvoorbeelden in de cursus zorgen ervoor dat u snel vertrouwd raakt met de methodiek van de iriscopie.
 
Conventionele onderzoeksmethoden, zoals bloed- en röntgenonderzoek, kunnen slechts aangeven of een orgaan ziek of beschadigd is. Met iriscopie kunt u ook vaststellen of een orgaan slecht werkt of uit balans is. Zo brengt u de bron van een aandoening letterlijk in één oogopslag aan het licht!

De cursus is zeer fraai geïllustreerd en bevat meer dan 100 kleurenfoto’s. Ook krijgt u toegang tot unieke instructie-video's waarop in detail te zien is hoe u als iriscopist te werk gaat.  
 
Cursus Iriscopie: wat kunt u ermee?
Begin een eigen praktijk als iriscopist of volg de cursus Iriscopie uit persoonlijke interesse. In een ogenblik stelt u een diagnose van de problemen van uw cliënten of van mensen in uw familie- en kennissenkring. Voor mensen die reeds als therapeut werkzaam zijn, is iriscopie een uitstekende aanvulling op hun diagnostische repertoir.

De cursus is prettig leesbaar en helder geformuleerd. Bij de cursus ontvangt u gratis een irisloep ter waarde van 30,00 euro. Zo kunt u meteen professioneel aan de slag.

 

Cursus Iriscopie
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen inclusief instructie-video's en irisloep

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Iriscopie ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Iriscopie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST) en de Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen (LVNG)

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen
NVST

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, u behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Iriscopie

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De cursus Iriscopie biedt u daarnaast de volgende voordelen:

  • met unieke instructie-video's
  • bevat legio praktijkvoorbeelden
  • met meer dan 100 kleurenfoto’s
  • inclusief gratis irisloep

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next