Gezonheid en gedrag bij hond en kat
Herstel je hormonen in 10 stappen

Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Heeft u een hond of kat en wilt u leren hoe u uw dier zo gezond mogelijk kunt houden? Vertoont uw hond of kat afwijkend gedrag en wilt u leren hoe u dit kunt oplossen? De cursus Gezondheid en gedrag hond en kat biedt u daartoe alle benodigde kennis.

studieduur6 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 250,00 of 5 x € 52,00
inschrijfgeld€ 20,00

Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat: wat leert u?

De cursus is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel leert u meer over de anatomie, fysiologie en ontwikkelingsfasen van honden en katten. Zo leert u wat normaal gedrag is. Vervolgens wordt uitgelegd hoe u aan de hand van specifieke criteria de gezondheidsstatus van een dier kunt inschatten. Ook wordt ingegaan op de meest voorkomende ziekten bij honden en katten. Daarbij wordt speciale aandacht geschonken aan EHBO, zodat u uw zieke dier in noodgevallen kunt helpen. 

In het tweede deel van de cursus wordt ingegaan op normaal en afwijkend gedrag van hond en kat. Er wordt onder andere ingegaan op de verschillende ontwikkelingsfasen van gedrag, op lichaamstaal en communicatie en leergedrag bij beide diersoorten. Daarna worden de meest voorkomende gedragsproblemen besproken. U leert hoe u een gedragsverandering bij uw dier teweeg kunt brengen en ongewenst gedrag kunt afleren.  

Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat: wat kunt u ermee?

Na het volgen van deze cursus kunt u uw hond of kat de optimale zorg op lichamelijk en gedragsmatig gebied geven. U kunt bijvoorbeeld aan de hand van specifieke criteria de lichamelijke en gedragsmatige gezondheidstoestand van uw dier inschatten. U kunt andere huisdierenbezitters hierover adviseren. Ook weet hoe u in noodgevallen door middel van het toepassen van EHBO het beste kunt handelen. Verder leert u de meest voorkomende lichamelijke en gedragsproblemen van hond en kat herkennen. Ook krijgt u handvaten hoe u hier in de praktijk het beste mee om kunt aan. 

Cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat
soort cursus thuisstudie
omvang

12 lessen

studieduur 6 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 250,00 of 5 x € 52,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Gezondheid en gedrag bij hond en kat ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Gezondheid en gedrag bij hond en kat.

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Gezondheid en gedrag bij hond en kat

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast nog de volgende extra voordelen:

  • specifiek op honden en katten gericht
  • leer hoe u lichamelijke en gedragsproblemen kunt voorkomen
  • leer hoe u in noodgevallen EHBO kunt toepassen
  • lesmateriaal geschreven door docent Dier en gedrag

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next