Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren
Herstel je hormonen in 10 stappen

Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Aan ieder leven komt een einde, ook aan het leven van een (huis-)dier. Met deze cursus leert u dieren en hun eigenaar professioneel te begeleiden bij het definitieve afscheid. U helpt het leed dragelijk te maken, de pijn te verzachten en het leven los te laten.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Stervensbegeleiding en rouwverwerking: wat leert u?
De wijze waarop een dier zijn laatste levensfase doormaakt, is niet alleen bepalend voor het dier zelf, maar ook voor zijn eigenaar. Een liefdevolle verzorging verzacht de pijn en biedt de nabestaanden dierbare, troostvolle herinneringen. 
 
Met de cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren leert u mens en dier professioneel te begeleiden voor, tijdens en na het afscheidsproces. U biedt een zeer dankbare vorm van ondersteuning.
 
U maakt uitgebreid kennis met pijnbestrijding, het helpen loslaten van de aardse banden en de zorg bij het sterfproces. U leert diverse reguliere en alternatieve methoden in te zetten, waaronder telepathisch communiceren, energetisch werk, reiki, gesprekstherapie en rationeel emotieve therapie.
 
Als extra ontvangt u bij de cursus gratis toegang tot heldere instructie-video's, waarop precies wordt uitgelegd hoe u te werk gaat.
 
Stervensbegeleiding en rouwverwerking: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren afgerond dan kunt u mens en dier op integere wijze ondersteuning bieden voor, tijdens en na het sterfproces. Uw liefdevolle aanwezigheid en de specifieke technieken die u inzet, zijn een waardevolle bron van troost voor het dier en de nabestaanden. De kennis die u opdoet kunt u bij uitstek inzetten in uw eigen diergeneeskundige praktijk.

Cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen plus instructie-video's en boek

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, u behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • start uw eigen praktijk
  • geschreven door vakexpert
  • inclusief gratis instructie-video's
  • ook geschikt voor uw eigen huisdieren

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next