Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren
Minder moeten meer leven

Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Aan ieder leven komt een einde, ook aan het leven van een (huis-)dier. Met deze cursus leert u dieren en hun eigenaar professioneel te begeleiden bij het definitieve afscheid. U helpt het leed dragelijk te maken, de pijn te verzachten en het leven los te laten.

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00

Stervensbegeleiding en rouwverwerking: wat leert u?
De wijze waarop een dier zijn laatste levensfase doormaakt, is niet alleen bepalend voor het dier zelf, maar ook voor zijn eigenaar. Een liefdevolle verzorging verzacht de pijn en biedt de nabestaanden dierbare, troostvolle herinneringen. 
 
Met de cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren leert u mens en dier professioneel te begeleiden voor, tijdens en na het afscheidsproces. U biedt een zeer dankbare vorm van ondersteuning.
 
U maakt uitgebreid kennis met pijnbestrijding, het helpen loslaten van de aardse banden en de zorg bij het sterfproces. U leert diverse reguliere en alternatieve methoden in te zetten, waaronder telepathisch communiceren, energetisch werk, reiki, gesprekstherapie en rationeel emotieve therapie.
 
Als extra ontvangt u bij de cursus gratis toegang tot heldere instructie-video's, waarop precies wordt uitgelegd hoe u te werk gaat.
 
Stervensbegeleiding en rouwverwerking: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren afgerond dan kunt u mens en dier op integere wijze ondersteuning bieden voor, tijdens en na het sterfproces. Uw liefdevolle aanwezigheid en de specifieke technieken die u inzet, zijn een waardevolle bron van troost voor het dier en de nabestaanden. De kennis die u opdoet kunt u bij uitstek inzetten in uw eigen diergeneeskundige praktijk.

Cursus Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen plus instructie-video's en boek

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

  • U kunt huiswerk insturen.
  • Uw behaalde resultaten terugzien.
  • Contact leggen met uw docent.
  • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Stervensbegeleiding en rouwverwerking bij dieren

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • start uw eigen praktijk
  • geschreven door vakexpert
  • inclusief gratis instructie-video's
  • ook geschikt voor uw eigen huisdieren

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op download. De proefles of inhoudsopgave verschijnt direct op uw scherm.

Dieren energetisch behandelen

Dieren energetisch behandelen

Leer dieren genezen met energie en herstel het zelfgenezend vermogen.

Communiceren met dieren

Communiceren met dieren

Leer dieren werkelijk begrijpen en verander uw relatie met dieren voorgoed!

Bach bloesemtherapie voor dieren

Bach bloesemtherapie voor dieren

Leer dieren op natuurlijke wijze in balans brengen met Bach bloesemremedies!

Dieren energetisch behandelen specialisatie

Dieren energetisch behandelen specialisatie

Breid uw vaardigheden als energetisch dierentherapeut verder uit!

Homeopathie voor dieren

Homeopathie voor dieren

Leer dieren op natuurlijke wijze behandelen met homeopathische middelen.

Energetisch dierentherapeut

Energetisch dierentherapeut

Behandel dieren professioneel en kundig met universele energie.

Prev Next