Gesprek tussen cliënt en counselor bij cursus counseling gesprektherapie
Herstel je hormonen in 10 stappen

Counseling gesprekstherapie

Als gesprekstherapeut helpt u cliënten tijdens therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden als zij zich in een emotionele periode in hun leven bevinden. Soms weten ze dat deze gevoelens het gevolg zijn van ziekte of het verlies van een geliefde. Vaak ook heeft iemand geen idee waar de gemoedstoestand vandaan komt. Hun leven is moeilijk of zelfs ondraaglijk geworden. Als gesprekstherapeut kunt u mensen helpen tijdens cliëntgerichte therapie

studieduur5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo+
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Cursus Counseling - gesprekstherapie: wat leert u? 
In deze cursus Counseling - gesprekstherapie wordt eerst de theoretische achtergrond besproken.

  • U leert de definities kennen en ontdekt wat cliëntgerichte therapie inhoudt.
  • Stap voor stap raakt u vertrouwd met de gespreksmodellen van cliëntgerichte gesprekstherapie.
  • U maakt zich de vaardigheden eigen, die een gesprekstherapeut nodig heeft.
  • U leert hoe u met gesprektherapie gewoonten doorbreekt, doelen bepaalt en het zelfvertrouwen van de cliënt herstelt.
  • De cursus Counseling - gesprekstherapie bevat vele praktijkvoorbeelden.
  • U leert aandachtig te luisteren, een gesprek te sturen en uw cliënt te motiveren tot oplossingen te komen.

Counseling - gesprekstherapie: wat kunt u ermee?
Als gesprekstherapeut helpt u mensen helderheid te scheppen in hun gedachten en gevoelens. Counseling geeft ze de ruimte om beslissingen te nemen en hun leven een andere wending te geven.

Goed objectief luisteren is de basis van alle soorten gesprekstherapie. Deze manier van luisteren kan iemand helpen meer over zichzelf te ontdekken, zoals zijn sterke en zwakke kanten, zijn normen en prioriteiten. Met deze kennis kan de cliënt verantwoordelijkheid nemen en zelf actie ondernemen. Gesprekstherapie kan voor iedereen die een steuntje nodig heeft in een moeilijke periode nuttig zijn. Een begripvolle en goed getrainde ‘buitenstaander’ kan veel betekenen voor een persoon in nood, in zowel de privésfeer als in de werkomgeving.

Wilt u zich nog breder ontwikkelen? Bekijk dan ook het studiepakket Allround Counselor.

Cursus Counseling - gesprekstherapie
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen inclusief instructiefilm

studieduur 5 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 200,00 of 5 x € 43,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Counseling -gesprekstherapie ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo+
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Counseling - gesprekstherapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de NVST

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, er geldt geen tijdslimiet voor het afronden van uw cursus of opleiding. U mag naar eigen inzicht een studiepauze inlassen, bijvoorbeeld voor een vakantie of als u het druk heeft.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang diploma Counseling - gesprekstherapie
Na het volgen van alle lessen kunt u voor de studie Counseling - gesprekstherapie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten? Dan ontvangt u een certificaat van deelname aan de cursus Counseling - gesprekstherapie.

Counseling gesprekstherapie

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De cursus Counseling - gesprekstherapie biedt deze voordelen:

  • onmisbare kennis voor iedere therapeut of hulpverlener
  • zeer laagdrempelige en breed toepasbare therapievorm
  • inclusief instructiefilm met praktijkvoorbeelden 
  • geschreven door zeer ervaren counselor

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next