Cursus Stresscounseling

Gratis studiegids

Cursus Stresscounseling

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 220,00 of 5 x € 47,00
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT

Stresscounseling

Met de cursus Stresscounseling speelt u in op een trend: stress is een vast onderdeel geworden van onze manier van leven. Artsen behandelen tegenwoordig meer mensen met stressgerelateerde kwalen dan ooit! Hart- en vaatziektes,  spijsverteringsproblemen, artritis, kanker, migraine, allergieën en depressies zijn aandoeningen die kunnen voortkomen uit voortdurende stress. Op zich is stress niets nieuws. Pas vrij recent is het echter erkend als belangrijke factor in een grote reeks geestelijke en lichamelijke problemen.

Voordelen

  • Bied professionele hulp bij stress
  • Sterk praktijkgerichte lessen
  • Een vak met veel perspectief
  • Ook als studiepakket verkrijgbaar

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Stresscounseling behandelt allereerst de oorzaken van stress. U leert de symptomen herkennen en stressgevende factoren opsporen. U maakt kennis met vele counselingtechnieken om stress aan te pakken en op te lossen. U leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen: bij uzelf én bij uw cliënten.
 
De cursus Stresscounseling besteedt verder aandacht aan praktische oefeningen waarmee u stress op lichamelijk en geestelijk niveau teniet doet. Vanzelfsprekend is er in deze opleiding ook aandacht voor de aanpak en het verloop van psychosomatische ziektes die vaak nauw samenhangen met stress. Kortom: het hele spectrum van stressgerelateerde problemen en de behandeling ervan komt in de cursus Stresscounseling aan bod.

Wat kun je ermee?

De cursus Stresscounseling is u op het lijf geschreven wanneer u uw eigen omgang met stress wilt verbeteren of anderen daarbij wilt helpen. Veel van onze ex-cursisten runnen nu een praktijk als stresscounselor of gebruiken de kennis in hun beroep of privéleven. Gezien de maatschappelijke omstandigheden van vandaag de dag, mag u verwachten dat de vraag naar stresscounselors de komende jaren sterk zal toenemen! 
 
Deze opleiding bouwt voort op de CIVAS-opleiding Counseling. De begrippen uit deze opleiding worden dan ook als bekend verondersteld. Heeft u nog geen kennis van de basisvaardigheden van het counselen? Volg dan het studiepakket Stresscounselor of het studiepakket Allround counselor.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo+ niveau
vooropleiding CIVAS-opleiding Counseling of vergelijkbaar
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Stresscounseling

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Counselor op stoel in behandelkamer bij cursus counseling bij depressie en rouw

Counseling bij depressie en rouw

Meer informatie
Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Gesprek aan tafel tussen coach en cliënt over levensvraagstukken uit de opleiding Lifecoach

Lifecoach

Meer informatie
Gesprek tussen cliënt en coach bij cursus cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie
Therapeut leert in de cursus Oplossingsgerichte therapie deze effectieve behandelmethode toe te passen

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie
Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.