Cursus Innerlijk Kind-therapie

Cursus Innerlijk Kind-therapie

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 560 of 6 x € 98
Niveau
mbo+ niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Innerlijk Kind-therapie

Volg de geaccrediteerde cursus Innerlijk Kind-therapie en leer je het Innerlijke Kind van jouw cliënten te ontmoeten en analyseren. De opleiding Innerlijk Kind-therapie biedt je een waardevol instrument om cliënten inzicht te geven in de vroege oorzaken van hun problemen en te zorgen voor blijvende heling.

Gratis proefles

Ja, ik wil de gratis proefles én de inhoudsopgave per e-mail ontvangen. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief met leuke nieuwtjes en inspiratie.

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Unieke kennis voor iedere zorgverlener
 • Ook zeer geschikt voor eigen gebruik
 • Een uiterst effectieve therapievorm
 • Met veel leerzame praktijkvoorbeelden

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Ervaringen uit de vroege jeugd zijn vaak bepalend voor wie we zijn. Trauma’s, spanningen en mishandeling kunnen een kind blijvend beschadigen.

De basis van minderwaardigheidsgevoelens, onzekerheid of intimiteitsproblemen ligt vaak in de kindertijd. Ook perfectionisme, angst en agressie kunnen duiden op een beschadiging van het Innerlijk Kind.

Middels Innerlijk Kind-therapie kan een professional het Innerlijk Kind van cliënten ontmoeten en analyseren. Het helen van je Innerlijke Kind kan door middel van herbeleving, bewustwording, loslaten en vergeven. Na de opleiding beheers je de technieken om cliënten hierbij te ondersteunen.

De cursus Innerlijk Kind-therapie biedt therapeuten, coaches, counselors en hulpverleners die mensen ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling een toepassingsgericht therapeutisch instrument.

Ook als je zelf je Innerlijk Kind wil ontmoeten, analyseren en helen is deze opleiding van grote waarde.

Wat leer je?

In de Opleiding Innerlijk Kind-therapie maak je kennis met een unieke therapievorm die emotionele problemen aanpakt door terug te gaan naar de kindertijd. Leer het Innerlijk Kind helen.

De erkende opleiding gaat in op de volgende onderwerpen:

 • Ondersteuning van het Innerlijk Kind
 • Gehechtheidsrelaties, overlevingsstrategieën, karakterstructuren
 • De impact van echtscheiding, eenzaamheid en pesten
 • Technieken voor herbeleving en vergeving
 • Transactionele Analyse en familieopstellingen

Aansprekende praktijkvoorbeelden, uitdagende huiswerkopdrachten en ruim veertig inspirerende oefeningen verlevendigen jouw studie en maken de lesstof inzichtelijk en toepasbaar.

De leerdoelen van de cursus Innerlijk Kind-therapie zijn:

 • Je kent de verschillen tussen een gezond innerlijk kind en een beschadigd innerlijk kind.
 • Je kan het innerlijk kind uitnodigen voor een ontmoeting.
 • Je hebt kennis van de behoeften, emoties, gevoelens en lichamelijke reacties van baby’s en kleuters.
 • Je hebt kennis van gehechtheidsrelaties, uitreiken en onderbroken uitreiking.
 • Je weet hoe het innerlijk kind zich ontwikkelt en hebt kennis van de verschillende overlevingsstrategieën.
 • Je hebt kennis van karakterstructuren en maskers en herkent patronen die leiden tot overspannenheid en burn-out.
 • Je begrijpt hoe de invloed van het innerlijk kind in verschillende situaties tot uiting komt.
 • Je hebt inzicht in hoe het innerlijk kind op volwassen leeftijd geheeld kan worden.
 • Je hebt inzicht in de rol van coaching en counseling bij de ondersteuning van het innerlijk kind.
 • Je hebt inzicht in de rol van familieopstellingen en verlangenopstellingen bij de ondersteuning van het innerlijk kind.
 • Je begrijpt de rol van de professional bij innerlijk kind-therapie en de grondhouding van de begeleider.

Details

methode thuisstudie
omvang

11 lessen

studieduur 5 maanden
lesgeld € 560 of 6 x € 98
inschrijfgeld € 20
niveau mbo+ niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

na inzending van het huiswerk kan je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het Civas-diploma Innerlijk Kind-therapie

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt Civas je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kun je een certificaat van deelname downloaden in het studentenportaal.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

Civas scoort een 9.1

Karin Zijlstra
08 februari 2022
De communicatie voor vragen aan mijn docente verliep heel goed, maar ook met de medestudenten. Het lesboek zag er heel goed en overzichtelijk uit. Was meteen duidelijk. Goede opbouw van de lesstof.
P. Persoon
09 september 2022
Dit maakt leren 3x leuker! Informatie lezen (1), uitgeschreven voorbeelden (2), opdrachten uitwerken (3). Eenvoudig online en zonder druk toetsen. Een manier van leren dat bij me past zodat ik na het behalen van een diploma alweer sta te poppelen om met een volgende opleiding te beginnen. Echt super!
Jacqueline Braakman
05 augustus 2022
De studies die ik heb gevolgd (Jongerencoach en ACT) waren duidelijk en goed opgebouwd. Het maakt echt een verschil dat je voor jezelf een planning kan maken en op deze manier vrij bent om je tijd in te delen.