Cursus Cognitieve gedragstherapie

Cursus Cognitieve gedragstherapie

Duur
10 maanden
Lesgeld
€ 585,00 of 8 x € 78,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, BGN, ABvC, VBAG, CAT, KTNO, VVET

Cognitieve gedragstherapie

Met de opleiding Cognitieve gedragstherapie (CGT) leert u de meest gebruikte therapievorm bij psychische stoornissen professioneel toepassen. CGT is gebaseerd op de theorie dat gedachten, gevoelens en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met cognitieve gedragstherapie wordt het gedachtepatroon veranderd, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe, positieve gevoelens en gedragingen. Diploma erkend door BGN, BATC, CAT, ABvC, NVST, VVET en VBAG.

Voordelen

  • Helder en uitgebreid lesmateriaal
  • Ontwikkeld door zeer ervaren therapeut
  • Breed inzetbare therapievorm
  • Wetenschappelijk bewezen effectief

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De opleiding Cognitieve gedragstherapie geeft u allereerst helder inzicht in het denken, voelen en handelen van de mens. U leert hoe deze onderdelen samenhangen en hoe cognitieve gedragstherapie daar invloed op uitoefent. U ontdekt in de opleiding hoe u de juiste therapeutische basishouding ontwikkelt en hoe de diagnostiek verloopt. 
 
Cognitieve gedragstherapie (CGT) is breed inzetbaar. Mensen met zeer uiteenlopende problemen - zoals depressies, (eet)verslavingen, angst- en paniekstoornissen, dwangmatig gedrag, fobieën, enzovoorts - hebben er baat bij. In deze CTG-opleiding maakt u intensief kennis met de benodigde vaardigheden voor de behandeling van deze probleemgebieden.
 
Cognitieve gedragstherapie is geschikt voor volwassenen en kinderen en wordt zowel toegepast bij lichtere klachten als bij gediagnosticeerde stoornissen. Het is een wetenschappelijk onderbouwde therapievorm. Door het gedegen onderzoek ernaar weet u zeker dat de behandeling voor het merendeel van uw cliënten aantoonbaar resultaat zal opleveren.

Wat kun je ermee?

Na afronding van de opleiding Cognitieve gedragstherapie bezit u de benodigde kennis en praktische vaardigheden om deze therapievorm effectief en verantwoord in te zetten. U bent in staat problemen in kaart te brengen en met de juiste therapeutische middelen aan te pakken.
 
Het idee dat cognitieve gedragstherapie alleen door psychotherapeuten kan worden beoefend is inmiddels achterhaald. Maatschappelijk werkers, counselors, coaches, pedagogen, groepsleiders, sociaal pedagogisch werkers, jeugdhulpverleners, begeleiders welzijn, woonbegeleiders psychiatrie, gedragsdeskundigen, gewichtsconsulenten en vele andere soorten hulpverleners maken er steeds meer gebruik van. En met succes!
 
De technieken zijn inmiddels zover ontwikkeld dat nagenoeg iedere therapeut ze kan leren toepassen. De vraag naar niet-universitair opgeleide cognitieve gedragstherapeuten is door deze ontwikkelingen de laatste jaren dan ook sterk toegenomen.
 
Deze CGT-opleiding is erkend door de Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) als deelopleiding en door VBAG, BGN, VVET en NVST als bij- en nascholing. De Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) kent aan het diploma 100 PE-punten toe.

Details

methode thuisstudie
omvang

16 lessen

studieduur 10 maanden
lesgeld € 585,00 of 8 x € 78,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Cognitieve gedragstherapie

erkend diploma

erkend als deelopleiding door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), als bijscholing door Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT), de NVST, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG), het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET), aantal ECTS 7; de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC), aantal PE-punten 100; de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), 15 studiepunten

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Coach past unieke methodiek van de cursus Rationeel-emotieve therapie (RET) toe bij coachinggesprek

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie
Vrouw doet mindfulness oefening bij de cursus Mindfulness based cognitive therapy

Mindfulness based cognitive therapy

Meer informatie
Vrouwen passen gesprekstherapie toe bij een wandeling in de buitenlucht voor de cursus Narratieve therapie

Narratieve therapie

Meer informatie
Een oefening wordt uitgevoerd als onderdeel van de cursus Geweldloze communicatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie
Therapeut in gesprek met gezin na afronding van de cursus Gezinstherapie

Gezinstherapie

Meer informatie
Menselijk gedrag bestudeerd bij de cursus Psychologie

Psychologie

Meer informatie
Observatie van menselijk gedrag bij de cursus Klinische pscyhologie I

Klinische psychologie I

Meer informatie
Coach past technieken toe uit opleiding Mental coach tijdens een gesprek op de bank met een cliënt

Mental coach

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.