Gesprek tussen hooggevoelige cliënt en coach bij cursus Coaching bij hoogsensitiviteit
Eet beter in 28 dagen

Coaching bij hoogsensitiviteit

Wilt u als therapeut, coach, docent of ouder meer weten over hoogsensitiviteit? Volg dan de cursus Coaching bij hoogsensitiveit. U doet de kennis en vaardigheden op om hsp’ers op professionele wijze vooruit te helpen. Hsp staat voor hoogsensitieve persoon.

studieduur4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Cursus Hoogsensitiviteit: wat leert u? 
Dit leert u tijdens de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit: 

 • Wat is hoogsensitiviteit?
 • Wat zijn de kenmerken van hoogsensitiviteit? 
 • Hoe kunt u die kenmerken meten?
 • Hoe begeleidt u hsp’ers op professionele wijze?

15-20 procent van de bevolking zou een hoogsensitieve persoon (hsp'er) zijn. Dat is bijna één op de vijf mensen. Hoogsensitieve personen zijn in staat om subtiele signalen en prikkels uit hun omgeving op te pikken, waar anderen (nog) niets opmerken.

U ontwikkelt bij deze cursus over hoogsensitiviteit de vaardigheden om een hsp’er te begeleiden. En u leert effectieve, praktische oefeningen en technieken. 

Cursus Hoogsensitiviteit: wat kunt u ermee? 
Heeft u de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit afgerond? Dan kunt u als therapeut, coach of docent hsp’ers begeleiden, die problemen ondervinden in het omgaan met hun hoogsensitiviteit. Professionele begeleiding kan hoogsensitieve personen veel steun bieden.

Het kost de meeste hsp’ers tijd en moeite om goed met hun eigenschap om te gaan. U kunt ze dat leren, waardoor deze mensen een rijker leven kunnen leiden. De cursus is ook geschikt voor mensen die vermoeden zelf hoogsensitief te zijn. Of als u iemand in uw directe omgeving heeft, die misschien hoogsensitief is en die u beter wilt begrijpen.

Cursus Coaching bij hoogsensitiviteit
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit ontvangt u gratis een opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Coaching bij hoogsensitiviteit

erkend diploma

het diploma is erkend door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de NVST als bijscholing

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft alvast deze gratis proefles. Zo raakt u vertrouwd met ons heldere en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Bepaal uw eigen studietempo 
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het gehele studiepakket binnen 2 werkdagen in huis. Begin direct of op een later tijdstip met uw studie. Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt een studiepauze inlassen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. U behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

Geen verplichtingen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
Uw docent adviseert u persoonlijk, vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal CIVAS Campus
CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Na inschrijving ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord. Dit zijn de voordelen:

 • U kunt huiswerk insturen.
 • Uw behaalde resultaten terugzien.
 • Contact leggen met uw docent.
 • Ervaringen uitwisselen met medestudenten.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang diploma Coaching bij hoogsensitiviteit
Na het volgen van alle lessen vraagt u voor de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit het openboekexamen aan. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
Voor deze cursus bent u niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten? Dan ontvangt u een certificaat van deelname aan de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit.

 

Coaching bij hoogsensitiviteit

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in, die voor iedereen goed te volgen is. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof makkelijk kunt onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

De cursus Coaching bij hoogsensitiviteit biedt deze voordelen:

 • een afgestemd begeleidingstraject voor hsp’ers
 • lessen geschreven door een vakspecialist
 • kennis opdoen over een veelvoorkomend en actueel fenomeen
 • de cursus is voor professionals én direct betrokkenen.

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next