Gesprek tussen hooggevoelige cliënt en coach bij cursus coaching bij hoogsensitiviteit
Herstel je hormonen in 10 stappen

Coaching bij hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat. Wilt u er als therapeut, coach, docent of ouder meer over weten? Volg dan de cursus Coaching bij hoogsensitiveit. Hsp staat voor hoogsensitieve persoon, of in het Engels: highly sensitive person. Met deze cursus over hoogsensitiviteit doet u de kennis en vaardigheden op om hsp’ers op professionele wijze vooruit te helpen.

studieduur4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
niveaumbo
vooropleidinger is geen specifieke vooropleiding vereist
lesgeld€ 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld€ 20,00
erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Cursus Hoogsensitiviteit: wat leert u?
Met de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit leert u wat hoogsensitiviteit is, wat de kenmerken ervan zijn en hoe u die kunt meten. 15-20 procent van de bevolking zou hoogsensitief (hsp'er) zijn; iets minder dus dan een op de vijf mensen! Zij zijn in staat om subtiele signalen en prikkels uit hun omgeving op te pikken, waar anderen (nog) niets opmerken.

Hsp’ers hebben een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor zintuiglijke indrukken. De innerlijke verwerking ervan kost vaak meer energie dan bij de meeste andere mensen. Hsp’ers zijn daarom gebaat bij een specifiek begeleidingstraject.  Deze cursus over hoogsensitiviteit leert u de vaardigheden daartoe, evenals de praktische oefeningen en technieken die daarbij effectief zijn.

Cursus Hoogsensitiviteit: wat kunt u ermee?
Heeft u de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit afgerond, dan kunt u als therapeut, coach of docent hsp’ers begeleiden die problemen ondervinden in het omgaan met hun hoogsensitiviteit. Professionele begeleiding op dit gebied kan hoogsensitieve personen veel steun bieden.

Het kost de meeste hsp’ers tijd en moeite om goed met hun eigenschap om te gaan. U kunt hun dat leren, waardoor ze een rijker leven kunnen leiden. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die vermoeden zelf hoogsensitief te zijn, of die iemand in hun directe omgeving hebben die misschien hoogsensitief is en die ze beter willen leren begrijpen.

 

Cursus Coaching bij hoogsensitiviteit
soort cursus thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden (binnen 3 jaar afronden)
studiebelasting

vijf uur per week. Het staat u vrij meer of minder uren aan uw studie te besteden. U ontvangt het complete studiepakket in een keer thuis en bepaalt uiteindelijk zelf hoe snel u de studie afrondt

lesgeld € 240,00 of 5 x € 50,00
inschrijfgeld € 20,00
opbergsysteem

bij de cursus Coaching bij hoogsensitiviteit ontvangt u gratis een fraai opbergsysteem voor uw lessen

niveau mbo
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
studieverklaring

u ontvangt kosteloos een studieverklaring na inzending van uw huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Coaching bij hoogsensitiviteit

erkend diploma

het diploma is erkend door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de NVST als bijscholing

erkenning(en)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen
Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

Download de gratis proefles!
CIVAS geeft u, voordat u daadwerkelijk met uw studie begint, deze gratis proefles. Zo raakt u alvast vertrouwd met ons heldere, moderne en professionele studiemateriaal. Download ook de volledige inhoudsopgave voor een duidelijk beeld van de lesopbouw.

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Ga direct van start
Na ontvangst van uw inschrijving heeft u het studiepakket binnen twee werkdagen in huis. Ook als u op een latere datum wilt starten met studeren, kunt u zich alvast inschrijven. Nadat u het lesmateriaal heeft ontvangen, kunt u direct beginnen met uw studie.

Bepaal uw eigen studietempo 
U ontvangt het complete studiepakket in één keer. Op die manier kunt u het hele programma overzien. Het tempo van studeren bepaalt u zelf, u behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op correctie, begeleiding en examen. Uw studietempo heeft geen invloed op het totaal verschuldigde lesgeld of de te betalen termijnbedragen.

U mag opzeggen
U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Vooruitbetaalde lesgelden worden per omgaande aan u terugbetaald. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Voor praktijkopleidingen gelden afwijkende voorwaarden.

Deskundige begeleiding door ervaren docenten
U wordt persoonlijk begeleid door een vakdocent. Uw docent adviseert u vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent. Veel van onze docenten hebben zelf een succesvolle praktijk in het vakgebied dat zij begeleiden.

Digitaal studentenportaal
Ons instituut werkt als enige in de branche met een beveiligd studentenportaal waar u huiswerk kunt insturen, uw behaalde resultaten terugziet, contact legt met uw docent en ervaringen kunt uitwisselen met medestudenten. Na inschrijven ontvangt u uw inlogcode en wachtwoord.

Huiswerk insturen is niet verplicht
Bij de meeste lessen staan huiswerkopgaven. Deze stuurt u in via het online studentenportaal of per e-mail. Van uw vaste docent ontvangt u de eventuele correcties. Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Ontvang een diploma
Na het volgen van alle lessen kunt u voor deze studie het openboekexamen aanvragen. Dit examen legt u eenvoudig thuis af via internet. Slaagt u en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u een diploma. Slaagt u niet in één keer, dan begeleidt CIVAS u net zo lang tot u het examen haalt.

Examen doen is niet verplicht
U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Coaching bij hoogsensitiviteit

Profiteer van helder en modern studiemateriaal
Voor al onze studies geldt dat het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Er zit een logische opbouw in die voor iedereen goed is te volgen. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden zodat u deze gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor al haar studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Deze cursus biedt u daarnaast nog de volgende voordelen:

  • bied hsp’ers een afgestemd begeleidingstraject
  • lessen geschreven door een vakspecialist
  • een veelvoorkomende en actueel probleemgebied
  • voor professionals én direct betrokkenen

 

Gratis proefles

Vul uw e-mailadres in en klik op downloaden. Het document verschijnt direct op uw scherm.

Prev Next