Cursus Coaching bij angst

Cursus Coaching bij angst

Duur
4 maanden
Lesgeld
€ 445,00 of 6 x € 79,00
Niveau
hbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, CAT
Studiemethode
thuisstudie

Coaching bij angst

Angst is een veelvoorkomend en ingrijpend probleem. Naar schatting kampen ruim een miljoen Nederlanders met angstgevoelens. Wanneer jij je als zorgverlener de vaardigheden uit de cursus Coaching bij angst eigen maakt, ben je in staat mensen met milde angstproblematiek op professionele wijze te ondersteunen. In de cursus Coaching bij angst leer je je cliënten omgaan met angst gedachten en angstgevoelens.

Gratis proefles

Stuur mij per e-mail de gratis proefles en de inhoudsopgave. Ook abonneer ik me op de Civas-nieuwsbrief (uitschrijven kan op elk gewenst moment).

Nu aanvragen

Hartelijk dank voor je aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan je verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van je gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Voordelen

 • Bruikbare kennis voor iedere zorgverlener
 • Direct toepasbaar in de praktijk
 • Angst is een groeiend probleem
 • Bevat veel praktijkopdrachten

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kan opnemen en onthouden. Je ontvangt het complete studiepakket in één keer. Het tempo van studeren bepaal je zelf. Civas houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo beschik je altijd over de meest actuele kennis.

Wat kun je ermee?

Verandering, angst en weerstand gaan meestal hand in hand. In bijna elk veranderproces speelt angst een rol. Daarom is kennis van angstproblematiek een zeer waardevol instrument voor iedere therapeut, counselor of coach.

Bij angst is vaak sprake van onderliggende problemen. Om die effectief aan te kunnen pakken is het van belang dat je allereerst de angstgevoelens van jouw cliënt weet te verminderen.

De cursus Coaching bij angst biedt jou als zorgverlener inzicht in de achtergronden en de aanpak van angstproblematiek van cliënten. Door cliënten te leren omgaan met angst gedachten en angstgevoelens, bied jij hen uitzicht op een stabieler, gelukkiger en succesvoller leven zonder angstproblemen.

Wat leer je?

Met de kennis uit de geaccrediteerde cursus Coaching bij angst kan je cliënten leren om angstversterkende patronen te doorbreken en (onbestemde) angstgevoelens te reduceren. In de cursus Coaching bij angst leer je onder andere over:

 • Wat is angst en welke soorten angst zijn er?
 • Hoe manifesteren angsten zich?
 • Welke theoretische modellen liggen aan angst ten grondslag?
 • Angstproblemen van cliënten op verantwoorde en gestructureerde wijze in kaart brengen.

De opleiding is helder van opzet en maakt je stap voor stap wegwijs in de wereld van de angstproblematiek. Uitdagende theorie- en praktijkopdrachten in het cursusmateriaal, zoals ontspanningstechnieken en mindfulness oefeningen, ondersteunen jouw leerproces.

De leerdoelen van de cursus Coaching bij angst:

 • Je begrijpt wat angst is, welke soorten angst er zijn en hoe angst zich manifesteert (triggers).
 • Je weet welke biologische en psychologische factoren invloed hebben op angst.
 • Je kent de verschillende levensfasen, inclusief bijbehorende ontwikkelingsconflicten.
 • Je bent bekend met de theorieën van Sigmund Freud, Erik Erikson, Anna Freud, John Bowlby en Mary Ainsworth op angst en ontwikkeling.
 • Je weet hoe je angst kan registreren.
 • Je kan een intakegesprek voeren waarbij de coachvraag en coachdoelen bepaald worden.
 • Je kent cognitieve interventies om angst aan te pakken.
 • Je begrijpt hoe exposure bij angst werkt en je kan werken met exposure.
 • Je begrijpt hoe angst verminderd kan worden met positieve prikkels.
 • Je bent bekend met een scala aan ontspanningstechnieken en mindfulnessoefeningen.
 • Je kent de invloed van leefstijlinterventies op het voorkomen van angst.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen

studieduur 4 maanden
lesgeld € 445,00 of 6 x € 79,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau hbo-niveau
vooropleiding CIVAS-opleiding Coaching of vergelijkbaar
certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen ontvang je het CIVAS-diploma Coaching bij angst

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) en de Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT); aantal ECTS 3

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kan je deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaag je voor het examen en heb je al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvang je het diploma. Slaag je onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS je graag verder om het examen te halen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvang je een certificaat van deelname.

Ga direct van start

 • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
 • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
 • Betaal in termijnen of ineens

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.