Cursus Acupressuur

Cursus Acupressuur

Duur
5 maanden
Lesgeld
€ 220,00 of 5 x € 47,00
Niveau
mbo-niveau
Accreditaties
BATC, KTNO, NVST, CAT

Acupressuur

Met de cursus Acupressuur leert u klachten veilig en kundig te behandelen. De kracht van acupressuur was drieduizend jaar geleden al bekend. De Chinezen pasten deze bijzondere behandelmethode met veel succes toe. Met acupressuur herstelt u het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dat doet u door met uw vingers en duim gedoseerde druk uit te oefenen op bepaalde acupunctuurpunten. Zo pakt u klachten en onbalans uiterst effectief aan.

Voordelen

  • Sterk praktijkgerichte lessen
  • Met gratis instructie-video's!
  • Behandelformules bij klachten
  • Voor privé en professioneel gebruik

Het lesmateriaal is samengesteld door een ervaren vakdocent. U krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat u de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. CIVAS houdt voor alle studies de vakontwikkelingen bij. Zo heeft u altijd de meest actuele kennis in huis.

Wat leer je?

De cursus Acupressuur leert u een moderne en meer verfijnde variant van de eeuwenoude techniek uit China. U maakt eerst kennis met de historische achtergrond van acupressuur. Daarna verdiept u zich in de vele toepassingen die de behandelmethode biedt. U leert alles over acupunctuur- en reflexpunten en over technieken waarmee u aandoeningen effectief behandelt. Ook de reactie- en meesterpunten komen uitgebreid in deze opleiding aan bod.

Overzichtelijke behandelformules geven u kant-en-klare oplossingen om een groot arsenaal klachten effectief aan te pakken. De cursus Acupressuur gaat eveneens in op schedel- en elektroacupressuur, auriculo- en reflexzonetherapie en nog veel meer. De gratis instructie-video's die u kunt bekijken in het online-studentenportaal, tonen in detail hoe u iedere techniek toepast. 

Wat kun je ermee?

Met deze acupressuur opleiding leert u klachten behandelen, pijn verlichten en vitaliteit toenemen. Ook voor emotionele en psychische aandoeningen zoals stress, nervositeit, angst en verslavingen is acupressuur een zeer geschikte behandelmethode.

U kunt acupressuur uitstekend toepassen als behandelmethode op zich in uw massage- of natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast is het ook zeer bruikbaar als aanvullende techniek. Acupressuur is veilig en kan worden toegepast op vrijwel iedere leeftijdscategorie. Anders dan de naam van deze opleiding u misschien doet vermoeden, maakt u bij acupressuur géén gebruik van naalden.

Details

methode thuisstudie
omvang

8 lessen met instructie-video's

studieduur 5 maanden
lesgeld € 220,00 of 5 x € 47,00
inschrijfgeld € 20,00
niveau mbo-niveau
vooropleiding er is geen specifieke vooropleiding vereist
certificaat

u ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na ontvangst van het huiswerk

diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het thuis af te leggen openboekexamen, ontvangt u het CIVAS-diploma Acupressuur

erkend diploma

erkend als bijscholing door de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC), Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en de NVST

Gratis proefles

Binnen 1 minuut in uw mailbox! Vraag nu de gratis proefles en de volledige inhoudsopgave van deze studie aan. Zo krijgt u alvast een duidelijk beeld van de kwaliteit van het studiemateriaal en de heldere lesopbouw.

Hartelijk dank voor uw aanvraag. De gratis proefles is per e-mail aan u verzonden.

Er is iets fout gegaan tijdens het aanvragen van uw gratis proefles. Probeer het later opnieuw of neem contact met ons op.

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaalt u zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus u kunt altijd een studiepauze inlassen. U heeft recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Uw docent adviseert u persoonlijk vanaf uw inschrijving tot aan de succesvolle afronding van uw studie. U kunt altijd een beroep doen op uw docent via het digitale studentenportaal.

CIVAS werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuurt u huiswerk in en legt u contact met uw docent en medestudenten.

U bent niet verplicht een studie af te maken. U kunt uw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Na het volgen van alle lessen kunt u deelnemen aan het openboekexamen om het diploma te behalen. Slaagt u voor het examen en heeft u al het huiswerk met succes afgerond, dan ontvangt u het diploma. Slaagt u onverhoopt niet, dan begeleidt CIVAS u graag verder om het examen te halen.

U bent niet verplicht examen te doen. Heeft u alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan ontvangt u een certificaat van deelname.

Ga direct van start

  • Ontvang je studie binnen 2 werkdagen
  • 14 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens

Gerelateerde studies

Masseur geeft voetmassage aan cliënt bij cursus Voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Meer informatie
Masseur geeft cliënt een massage bij de cursus Stoelmassage

Stoelmassage

Meer informatie
Masseur aan het werk in massagesalon na cursus Holistische massage

Holistische massage

Meer informatie
Therapeut behandelt cliënt op massagetafel bij cursus Kinesiologie Touch for Health

Kinesiologie / Touch for Health

Meer informatie
Coach biedt begeleiding met de cursus Emotiemanagement

Emotiemanagement

Meer informatie
Overzicht flesjes etherische oliën in de natuur gebruikt bij de cursus Aromatherapie

Aromatherapie

Meer informatie
Natuurlijke producten op tafel voor de cursus Dermatherapie op natuurlijke basis

Dermatherapie op natuurlijke basis

Meer informatie
Biologische groenten op tafel bij cursus Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voeding

Meer informatie
Vrouw verhuist spullen en begint voor zichzelf na het volgen van de cursus Start uw eigen praktijk

Start uw eigen praktijk

Meer informatie

CIVAS scoort een 9.1

Joyce Laugs
03 januari 2020
Erg prettige manier van zelfstudie, Civas is zeer goed te bereiken voor vragen en steun.
byTaske voetreflextherapie
06 januari 2020
Fijn studiemateriaal, ik was nog niet klaar met de ene studie of had de volgende alweer geboekt.
Carin
21 januari 2020
Fijne duidelijk gestructureerde opleiding.