Studiepakket Stresscounselor

Studiepakket Stresscounselor

Leer alles over counseling en het bieden van professionele begeleiding bij stressgerelateerde problemen.

hbo-niveau
10mnd.
€ 975 of 10 x € 102 p/m
thuisstudie

Met het studiepakket Stresscounselor leer je alles over counseling én over de gerichte aanpak van stress. Zo help je burn-out voorkomen. Het aantrekkelijk geprijsde studiepakket Stresscounselor bestaat uit de geaccrediteerde opleidingen Counseling en Stresscounseling. Dit studiepakket biedt je alle benodigde kennis om je cliënten te begeleiden bij stressgerelateerde problemen.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Leer over counseling én stresscounseling
  • Een vakgebied met veel toekomstperspectief
  • Inclusief unieke instructiefilm
  • Profiteer van een pakketprijs

Na afronding

Stress is een onderdeel geworden van onze leefstijl en speelt steeds vaker een rol bij geestelijke en lichamelijke problemen. Heb je het studiepakket Stresscounselor met succes afgerond, dan ben je vertrouwd met de algemene counselingsvaardigheden én stresscounseling. Met de gesprektherapeutische vaardigheden die je opdoet kan je een helder en gestructureerd gesprek voeren met je cliënten. Je kan de oorzaken van stress in kaart brengen en met cliëntgerichte therapie aan oplossingen werken.

Met therapeutische gesprekken help je jouw cliënt helderheid te scheppen in zijn gevoelens en gedachten. Ook help je cliënten bij het herkennen van stress en het goed omgaan met stress door middel van diverse ontspanningstechnieken.

Profiteer van de pakketprijs
Het studiepakket Stresscounselor bestaat uit twee volledige opleidingen: de basisopleiding Counseling en de specialisatie Stresscounseling. Kies voor het studiepakket Stresscounselor en profiteer van een aantrekkelijke pakketprijs. Je richt je studie naar je eigen wens en tempo in: de opleidingen uit het pakket kan je gelijktijdig volgen of na elkaar. Je ontvangt het studiepakket als geheel thuis.

Wil je je nog breder ontwikkelen op het gebied van counseling? Bekijk dan ook het studiepakket Allround counselor.

Programma

Het studiepakket Stresscounselor bestaat uit de basisopleiding Counseling en de specialisatie Stresscounseling. Met dit samengestelde studiepakket leer je de algemene vaardigheden die je als counselor nodig hebt én de vakspecifieke kennis om stress aan te pakken. Ideaal als je mensen beroepsmatig wilt helpen bij de aanpak van stressgerelateerde problemen en burn-out.

In de geaccrediteerde opleiding Counseling maak je intensief kennis met de theoretische achtergrond van counseling. Je leert hoe je met counseling gewoonten doorbreekt, doelen bepaalt en het zelfvertrouwen van de cliënt herstelt.

In de geaccrediteerde opleiding Stresscounseling leer je speciale technieken om stress aan te pakken en te voorkomen. Je leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

je ontvangt kosteloos een certificaat van deelname na inzending van je huiswerk

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor de thuis af te leggen openboekexamens ontvang je het CIVAS-diploma Stresscounselor

Accreditaties

- Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen

- Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)

- Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC)

- Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG)

- Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)

- Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT)

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
hbo-niveau
Type
Studiepakket
Omvang

20 lessen inclusief instructiefilm

Studieduur
10 maanden
Lesgeld
€ 975 of 10 x € 102
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
er is geen specifieke vooropleiding vereist

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Praktijkdagen

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Stresscounselor

Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Stresscounselor'

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Meer informatie

Cognitieve gedragstherapie

Meer informatie

Rouwcounseling

Meer informatie

Geweldloze communicatie

Meer informatie

Rationeel-emotieve therapie

Meer informatie

Oplossingsgerichte therapie

Meer informatie

Allround counselor

Meer informatie

Start uw eigen praktijk

Meer informatie