Meer grip op ziekteverzuim

Met inzicht structureel beter worden


  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Direct beschikbaar zonder wachtlijst
  • Altijd een professionele terugkoppeling door een consultant

Het IPP van Civas voor ziekteverzuim

Zet het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel in om grip te krijgen op ziekteverzuim binnen jouw organisatie


Om grip te krijgen op het ziekteverzuim binnen jouw organisatie is het essentieel om niet alleen te kijken naar de fysieke gezondheid van medewerkers, maar ook naar hun persoonlijkheid en gedrag. Daarmee kom je ook te weten hoe deze factoren van invloed kunnen zijn op hun welzijn en productiviteit in de werkomgeving. Het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) is jouw geheime wapen, de sleutel tot succes, voor het verminderen van ziekteverzuim binnen jouw organisatie. Hét managementinstrument voor jou als HR-manager of leidinggevende.

Hoe werkt het IPP bij het beheersen van ziekteverzuim?
Door het IPP in te zetten, is het nu mogelijk om de risicofactoren voor ziekteverzuim te identificeren. Op basis van de uitkomsten van het IPP kun je concreet actie ondernemen. Op basis van deze inzichten kun je (preventieve) maatregelen nemen om : • Verregaande inzichten te krijgen in de personen met een hoog ziekteverzuim Inzicht te krijgen in de achterliggende problematiek van het ziekteverzuim • Ook grip te krijgen op het ziekteverzuim en daarop actie te ondernemen • Risicofactoren voor ziekteverzuim te identificeren • Ziekteverzuim te verminderen.

In welke situaties is het IPP geschikt om in te zetten?

• Bij veelvuldig of langdurig ziekteverzuim van medewerkers

Met het IPP wordt er een compleet beeld gevormd van de persoon en kan ook de onderliggende problematiek worden aangeduid. Een concreet voorbeeld hiervan is dat blijkt dat iemand op de verkeerde plek zit of dat de werkzaamheden niet passen bij zijn of haar persoonlijkheid. Dit zijn zaken waardoor er een hoger ziekteverzuim kan zijn.

• Een hoog ziekteverzuim in algemene vorm bij een bedrijf

Door het IPP in te zetten voor (een deel van) het personeel wordt er een beeld gevormd van de persoonlijkheden binnen het bedrijf en kun je acteren op punten die alarmerend zijn voor het ziekteverzuim. Dit kun je toepassen op individuele situaties en teams.

• Preventie van ziekteverzuim

Door bij (een deel van) de medewerkers het IPP af te nemen, wordt er een beeld gevormd van de medewerkers. Op basis van de uitkomsten wordt er inzicht gegeven in de persoonlijkheid van de medewerkers. Hiermee kan HR een risicoanalyse maken.

• Verhoog het welzijn

Door het begrijpen van de persoonlijkheid en copingstrategieën van medewerkers kunnen organisaties programma's ontwikkelen die het welzijn bevorderen en het ziekteverzuim verminderen. .

• Verbeter de communicatie.

Gebruik het inzicht uit het IPP om effectievere communicatiestrategieën te ontwikkelen, waardoor conflicten worden verminderd en de algehele tevredenheid op de werkvloer wordt vergroot.


Krachtig hulpmiddel bij het beheersen van ziekteverzuim

Het Civas IPP is niet alleen een krachtig hulpmiddel bij het verminderen van ziekteverzuim, maar zorgt er ook voor dat medewerkers de juiste ondersteuning en begeleiding krijgen om gezond en productief te blijven. Zo ontstaat er een win-winsituatie die zowel organisaties als individuen ten goede komt. Dit kan leiden tot een positievere werkomgeving en een hogere mate van betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers.

Probeer het Civas IPP bij ziekteverzuim

Ben jij er klaar voor om ziekteverzuim te verminderen en het welzijn van je medewerkers te verbeteren? Probeer het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel uit bij het beheersen van ziekteverzuim. Zorg ervoor dat elke medewerker de juiste ondersteuning krijgt die aansluit bij zijn of haar persoonlijkheid en behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe het IPP jou kan helpen bij het verminderen van ziekteverzuim en het creëren van een gezonde en ondersteunende werkomgeving voor jouw organisatie.

Beschikbare varianten van het IPP

Afbeelding 1

Het Performance IPP

Ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie met een hoge werkverantwoordelijkheid

Afbeelding 2

Het Kader IPP

Gericht onderzoek specifiek gericht op medewerkers in een (aankomende) management functie


Afbeelding 2

Het Executive IPP

Speciaal ontwikkeld en puur gericht op medewerkers in een (aankomende) directiefunctie

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Recensie van Ton Busche

Lees zijn ervaring en waarom het IPP
met kop en schouders boven
andere assessments uitsteekt.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Jasper Bron

Bij Technogym is het IPP van Civas Assessments een vast onderdeel van het recruitment proces.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Dick Tanis

“De kracht van het IPP is dat het niet alleen iets zegt over gedrag onder normale omstandigheden, maar ook hoe iemand reageert als er sprake is van een conflict of belangenverstrengeling”

Lees Meer