Het ideale team samenstellen

De juiste keuze op basis van feiten


  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Direct beschikbaar zonder wachtlijst
  • Altijd een professionele terugkoppeling door een consultant

Het IPP van Civas voor teams

Optimaliseer de samenstelling van je team met het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP)

Een succesvol team is meer dan alleen een groep deskundige individuen samen te brengen. Het vraagt om het creëren van synergie waarbij de sterke punten van elk lid worden benut en de zwakkere punten worden gecompenseerd. Het optimaliseren van die teamsamenstelling is een kunst op zich. Hier helpt het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) je op weg als jouw perfecte managementinstrument voor het bouwen van effectieve teams.

Wat is het IPP en hoe werkt het bij teamoptimalisatie?
Het IPP is een krachtig hulpmiddel dat de persoonlijkheidskenmerken, het gedrag, werkstijlen en de copingstrategieën van individuen analyseert. Dit gaat verder dan alleen vaardigheden, kennis en ervaring. Het IPP biedt diepgaand inzicht in hoe mensen denken, handelen en samenwerken. Het IPP helpt concreet bij het samenstellen van effectieve teams door complementaire persoonlijkheden en vaardigheden te identificeren.

Effectieve samenwerking
Een effectieve teamsamenstelling bevordert de samenwerking en productiviteit, omdat verschillende persoonlijkheden verschillende sterke punten en vaardigheden met zich meebrengen. Het IPP biedt inzicht in deze persoonlijkheidskenmerken en helpt bij het selecteren van teamleden die elkaar aanvullen en een goed evenwicht vormen. Dit leidt tot een effectieve samenwerking, waarbij iedereen vanuit zijn of haar unieke persoonlijkheid bijdraagt aan het teamdoel.

Het IPP geeft je het feitelijke inzicht dat nodig is om:
• Complementaire persoonlijkheden te identificeren
• Optimaal gebruik te maken van sterke punten
• Zwakkere punten te versterken
• Effectieve communicatie te bevorderen
• Teamprestaties te voorspellen

Praktische toepassingen van het IPP rondom teamsamenstelling
Het IPP van Civas biedt HR-managers en teamleider een gestructureerde en wetenschappelijke aanpak voor het optimaliseren van de teamsamenstelling.
Of het nu gaat om de vorming van tijdelijke projectteams, nieuwe of vernieuwde afdelingen of cross-functionele teams, het IPP biedt veel praktische toepassingen:

Projectteams
Identificeer de juiste mix van persoonlijkheden en vaardigheden voor specifieke projecten en tijdelijke trajecten om deze succesvol te volbrengen.
Afdelingen
Creëer of redigeer afdelingen die goed samenwerken en waarbij de individuele teamleden elkaar aanvullen. Zo wordt de algehele productiviteit en tevredenheid van medewerkers verhoogd.
Leiderschapsteams
Stel evenwichtige leiderschapsteams samen met verschillende persoonlijkheden en sterktes om een bredere kijk op strategie en besluitvorming te bevorderen.
Cross-functionele teams
Faciliteer effectieve samenwerking tussen verschillende afdelingen door teamleden te selecteren op basis van complementaire vaardigheden en persoonlijkheden.

Creëer winnende teams met het Civas IPP
Het Civas IPP is de sleutel bij het vormen van teams die niet alleen efficiënt werken, maar die ook floreren in een ondersteunende, stimulerende en productieve omgeving. Het maakt van teamvorming een wetenschap, waarbij persoonlijkheden en vaardigheden samenkomen om buitengewone resultaten te bereiken.

Probeer het Civas IPP voor optimale teamsamenstelling
Ben je klaar om de samenstelling van je teams naar een hoger niveau te tillen? Start er binnenkort een grote reorganisatie waarbij een wetenschappelijke analyse je kan helpen op basis van feiten beslissingen te nemen? Probeer het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel uit. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe het IPP jou kan helpen bij het optimaliseren van teams en het realiseren van duurzaam succes.

Beschikbare varianten van het IPP

Afbeelding 1

Het Performance IPP assessment

Ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie met een hoge werkverantwoordelijkheid

Afbeelding 2

Het Kader IPP assessment

Gericht assessment specifiek gericht op medewerkers in een (aankomende) management functie

Afbeelding 2

Het Executive IPP assessment

Speciaal ontwikkeld assessment puur gericht op medewerkers in een (aankomende) directiefunctie

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Recensie van Ton Busche

Lees zijn ervaring en waarom het IPP
met kop en schouders boven
andere assessments uitsteekt.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Jasper Bron

Bij Technogym is het IPP van Civas Assessments een vast onderdeel van het recruitment proces.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Dick Tanis

“De kracht van het IPP is dat het niet alleen iets zegt over gedrag onder normale omstandigheden, maar ook hoe iemand reageert als er sprake is van een conflict of belangenverstrengeling”

Lees Meer