Van 'bad hires' naar 'best hires'

De juiste keuze op basis van feiten


  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Direct beschikbaar zonder wachtlijst
  • Altijd een professionele terugkoppeling door een consultant

Het IPP van Civas voor recruitment

Zet het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) in en verlaag direct het percentage ‘bad hires

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers is het van cruciaal belang niet alleen te kijken naar vaardigheden en ervaring. Ook persoonlijkheid en gedrag en hoe deze nieuwe mensen in je team en organisatie passen, zijn essentieel. Het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) is je geheime wapen, de sleutel tot succes voor succesvolle werving en recruitment. Hét managementinstrument voor jou als recruiter of HR-manager.

Hoe werkt het IPP bij werving en recruitment?
Iedereen heeft zo zijn en haar eigen, unieke talenten en persoonlijkheid. Daarnaast heeft iedereen op basis van situaties en ervaringen in het verleden specifiek gedrag ontwikkeld. Het Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) van Civas brengt persoonlijkheidskenmerken en copingstrategieën van kandidaten helder en duidelijk in beeld. Met deze analyse kunnen organisaties beter voorspellen of een kandidaat zal slagen in de functie en goed zal passen binnen het team.

Hoe voorkom je dure en frustrerende 'bad hires'?
Het IPP biedt inzicht in de karakteristieken en eigenschappen die nodig zijn voor succes in een bepaalde rol en kan zo helpen bij het selecteren van de perfect passende kandidaat. Het IPP analyseert persoonlijkheid en gedrag op een diepgaande en objectieve manier. Dit vermindert het risico op een verkeerde match (de oh zo dure ‘bad hires’). Het IPP zorgt ervoor dat de juiste persoon wordt aangenomen. Dat draagt uiteindelijk bij aan de effectiviteit en het succes van het team en de organisatie. Ook is er minder verloop op termijn.

Managementinstrument voor optimaal inzicht
De rapportage geeft zowel de kandidaat als de opdrachtgever inzicht in de sterke punten, werkstijlen en omgang met verschillende situaties. Je krijgt inzicht in zijn of haar persoonlijkheid, gedragskenmerken en ook of hij of zij past bij de bedrijfscultuur en zich daarbinnen kan ontwikkelen. Zo kun je als recruiter en HR-manager:

1. Perfecte matches vinden
Geen veel te dure ‘bad hires’ die naast hoge kosten ook zorgen voor onrust, frustratie en (te) veel verloop. Vind en identificeer kandidaten die niet alleen qua kennis en kunde maar ook qua persoonlijkheid naadloos aansluiten bij de cultuur en waarden van jouw organisatie.
2. Succes voorspellen
Gebruik de inzichten vanuit het IPP om te voorspellen hoe kandidaten zullen presteren in specifieke rollen, projecten en teams. Uit de IPP-analyse kun je zelfs toekomstige aanbevelingen halen of bijvoorbeeld plafonds in iemands mogelijke ontwikkeling aanstippen.
3. Tijdsbeslag voor werving en selectie beperken
Maak gebruik van het IPP om dieper in te gaan op de geschiktheid van kandidaten. Dit kost minder tijd en moeite binnen de eigen organisatie voor werving en selectie en levert je een zeer uitgebreide en objectieve analyse op.
4. Verloop verminderen
Door te zorgen dat nieuwe medewerkers goed passen bij jouw organisatie en zich prettig voelen in de bedrijfscultuur kun je het personeelsverloop verminderen. Ook kan een IPP analyse voor bestaande medewerkers helpen bij hun ontwikkeling en verdere groei binnen de organisatie.
5. Sterke teams bouwen
Creëer sterke, diverse en complementaire teams door rekening te houden met de persoonlijkheden en copingstrategieën van de afzonderlijke teamleden. Als aanvulling op ieders rol, kennis en kunde.

Krachtig hulpmiddel bij werving en selectie
Het Civas IPP is niet alleen een zeer krachtig hulpmiddel bij werving en selectie en recruitment van nieuwe medewerkers, maar zorgt er ook voor dat kandidaten de juiste plek vinden waar ze kunnen uitblinken en groeien. Het zorgt voor een win-winsituatie die zowel organisaties als individuen ten goede komt. Dit kan weer leiden tot een positievere werkomgeving en groeikansen voor medewerkers.

Probeer het Civas IPP bij recruitment
Ben jij er klaar voor om talent te ontdekken als nooit tevoren? Check het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel bij werving en selectie. Zorg ervoor dat elke nieuwe medewerker op de perfecte plek terecht komt en een succesverhaal wordt. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe het IPP jouw wervings- & selectieproces kan vergemakkelijken en transformeren om zo je organisatie elke dag weer een stapje te verbeteren.

Beschikbare varianten van het IPP

Afbeelding 1

Het Performance IPP

Ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie met een hoge werkverantwoordelijkheid

Afbeelding 2

Het Kader IPP

Gericht onderzoek specifiek gericht op medewerkers in een (aankomende) management functie


Afbeelding 2

Het Executive IPP

Speciaal ontwikkeld en puur gericht op medewerkers in een (aankomende) directiefunctie

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Recensie van Ton Busche

Lees zijn ervaring en waarom het IPP
met kop en schouders boven
andere assessments uitsteekt.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Jasper Bron

Bij Technogym is het IPP van Civas Assessments een vast onderdeel van het recruitment proces.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Dick Tanis

“De kracht van het IPP is dat het niet alleen iets zegt over gedrag onder normale omstandigheden, maar ook hoe iemand reageert als er sprake is van een conflict of belangenverstrengeling”

Lees Meer