Personeel behouden

Behoud van goed personeel is behoud van je organisatie


  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Direct beschikbaar zonder wachtlijst
  • Altijd een professionele terugkoppeling door een consultant

Het IPP van Civas voor Personeelsbehoud

Personeelsbehoud verbeteren met het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP)!


In de dynamische wereld van vandaag is behoud van waardevol personeel een van de grootste uitdagingen voor organisaties wereldwijd. Het aantrekken van talent is een ding, maar het behouden van deze medewerkers en ervoor zorgen dat ze zich verbonden blijven voelen met je organisatie, is een ander verhaal. Hier komt het Civas Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP) in beeld als jouw strategische partner in het bevorderen van personeelsbehoud en het creëren van een bloeiende, positieve werkomgeving.

Hoe kan ik mijn bestaande personeel behouden?
Het moderne personeelsbestand is divers, met individuen die een breed scala aan behoeften, voorkeuren en ambities hebben. Om medewerkers te behouden, is het cruciaal om te begrijpen wat hen drijft, wat hen motiveert en hoe ze het beste tot hun recht komen binnen je organisatie. Het gebrek aan deze inzichten kan leiden tot ontevredenheid, minder betrokkenheid en uiteindelijk tot verloop.

Hoe kan het IPP van Civas hierbij helpen?
Het Civas IPP biedt een diepgaand begrip van de persoonlijkheidskenmerken, sterke punten en ontwikkelingsgebieden van je medewerkers. Door deze waardevolle inzichten te benutten, kun je aangepaste strategieën ontwikkelen om personeel te behouden. Het IPP helpt je om een werkomgeving te creëren die perfect aansluit bij de individuele behoeften. Door de sterke punten van je medewerkers te erkennen, ze ontwikkelingskansen te bieden en een ondersteunende, inclusieve bedrijfscultuur te bevorderen, vergroot je hun tevredenheid, loyaliteit en betrokkenheid.

Voordelen van het inzetten van het IPP voor personeelsbehoud:

Individuele Ontwikkelingsplannen:
Het IPP biedt gedetailleerde inzichten die je kunt gebruiken om op maat gemaakte ontwikkelingsplannen voor elk teamlid op te stellen.
Persoonlijke Erkenning:
Door medewerkers te laten zien dat je hun unieke persoonlijkheid waardeert, creëer je een gevoel van erkenning en betrokkenheid.
Optimale Organisatieontwikkeling:
Versterk je organisatie door te focussen op individuele groei, wat uiteindelijk bijdraagt aan een gezondere werkomgeving en een hogere productiviteit.
Gepersonaliseerde Ondersteuning:
Het IPP helpt je bij het identificeren van specifieke behoeften, waardoor je gerichte ondersteuning en begeleiding kunt bieden.

Zet het IPP van Civas nu in binnen jouw organisatie
Het succes van je organisatie staat of valt met de mensen die er werken. Met het Civas IPP kun je talent aantrekken én behouden. Door medewerkers te begrijpen en te waarderen op een dieper niveau, bouw je meer dan een team binnen je organisatie. Het wordt een familie. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe het IPP jou kan helpen bij het creëren van een gezonde en ondersteunende werkomgeving voor jouw organisatie.

Ontdek vandaag nog hoe het IPP jouw organisatie kan transformeren!
Laat ons je begeleiden op de weg naar een verbonden, tevreden en loyaal personeelsbestand. Neem contact met ons op voor een uitgebreide demonstratie en ontdek hoe het Civas IPP de sleutel kan zijn tot het verbeteren van je personeelsbehoud en het stimuleren van de groei van je organisatie. Grijp deze kans en investeer in de toekomst van je bedrijf door waardevolle talenten te behouden en te laten bloeien!

Beschikbare varianten van het IPP

Afbeelding 1

Het Performance IPP

Ontwikkeld voor medewerkers zonder leidinggevende functie met een hoge werkverantwoordelijkheid

Afbeelding 2

Het Kader IPP

Gericht onderzoek specifiek gericht op medewerkers in een (aankomende) management functie


Afbeelding 2

Het Executive IPP

Speciaal ontwikkeld en puur gericht op medewerkers in een (aankomende) directiefunctie

Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Recensie van Ton Busche

Lees zijn ervaring en waarom het IPP
met kop en schouders boven
andere assessments uitsteekt.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Jasper Bron

Bij Technogym is het IPP van Civas Assessments een vast onderdeel van het recruitment proces.
Lees hier zijn verhaal.

Lees Meer

Recensie van Dick Tanis

“De kracht van het IPP is dat het niet alleen iets zegt over gedrag onder normale omstandigheden, maar ook hoe iemand reageert als er sprake is van een conflict of belangenverstrengeling”

Lees Meer