Het Civas Assessment; Integraal PersoonlijkheidsProfiel (IPP)

Hoe vind, bind en boei ik medewerkers? Nu en in de toekomst.

Een van de belangrijkste thema’s binnen HR en management van organisaties. Hoe verbind ik de juiste professionals aan mijn organisatie? Met daarna direct de vragen hoe ze in de best passende rol te zetten, te behouden en teams optimaal samen te stellen.

Civas Assessments biedt de antwoorden op deze vragen.

 

Assessments: onmisbaar managementinstrument

Civas Assessments biedt met het Integraal PersoonlijkheidProfiel (IPP) een onmisbaar assessment en management instrument bij:

 • recruitment
 • carrièreplanning
 • loopbaanontwikkeling
 • teameffectiviteit
 • reorganisaties

Het IPP van Civas Assessments maakt op basis van 750 vragen een uitgebreide analyse van iemands gedrag en persoonlijkheid. De wetenschappelijk onderbouwde analyses zijn een betrouwbare bron van informatie voor HR managers, management en directie die het beste uit medewerkers en teams willen halen.

Omgaan met onzekerheden

Hoe reageert iemand in stressvolle situaties? Zou deze persoon een team of business unit kunnen leiden? Zit de juiste persoon op de juiste functie? Is de teamsamenstelling (nog) optimaal? Is na de reorganisatie ieders potentieel op de juiste wijze ingezet? Het IPP beantwoordt al dit soort vragen met een uitvoerige analyse.


Voordelen Civas Assessments

 • Hoog voorspellend vermogen
 • Praktische toepasbaarheid
 • Toont dwarsverbanden tussen competenties
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Hoge betrouwbaarheid & validiteit
 • Uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Toont competenties, potentieel en veranderkracht
 • Toekomstgericht
 • Inzichtelijk, helder, optimale carrièreplanning
> Meer info Civas Assessments

Focus op competenties plus potentieel en veranderkracht

Het IPP van Civas Assessments gaat ervan uit dat iedereen van binnen onzeker, kwetsbaar, bescheiden en minder assertief is. Om daarmee om te kunnen gaan ontwikkelt ieder mens bepaalde eigenschappen om deze kwetsbaarheden te verbergen. Het IPP haalt deze eigenschappen naar boven. Zo kun je goed zien hoe iemand zou reageren in verschillende situaties en of dit gedrag bij bepaalde functies past. Focus op competenties is al heel nuttig, maar aangevuld met een focus op intelligentie en (verander)potentieel wordt dit een extra krachtig geheel. Zo worden huidige en toekomstige mogelijkheden in deze persoonlijkheidstest gecombineerd.


Wat is het Integraal PersoonlijkheidsProfiel - IPP?

Dit assessment is een objectief, waardevol hulpmiddel dat inzicht geeft in het gedrag, de persoonlijkheid, voorkeuren, interesses en capaciteiten van kandidaten en medewerkers. Het IPP geeft een duidelijk antwoord op de vraag of de kandidaat écht bij de functie en de cultuur van de organisatie past en in welke richting een medewerker zich kan ontwikkelen. Daarbij helpt het assessment bij het vinden, behouden en (blijven) boeien van medewerkers. De verkregen informatie is natuurlijk waardevol voor de werkgever, maar ook voor de medewerker zelf.

> Mail voor meer info

Betrouwbaar en valide assessment

Het IPP is in samenwerking met de faculteit psychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) ontwikkeld. De vragenlijsten en de daaruit voortkomende analyse zijn zo met wetenschappelijke hulp tot stand gekomen. Dit zorgt ervoor dat het een hoge voorspellende waarde heeft, betrouwbaar en valide is.
Lees hier meer over het ontstaan, de ontwikkeling en de achtergronden van het IPP van Civas Assessments.

Onderscheid met andere assessments

Een belangrijk verschil tussen het IPP en andere assessments is dat er dwarsverbanden worden gelegd tussen verschillende gedrags- en persoonlijkheidskenmerken. Het verband tussen bijvoorbeeld iemand die hoog scoort op perfectie, ‘in control’ wil zijn en affiniteit met operationele activiteiten heeft, leidt tot moeite met delegeren. Door de vele vragen kan een kandidaat het assessment niet makkelijk sociaal wenselijk invullen. Het onderzoek kent een hoge betrouwbaarheid, validiteit en voorspellend vermogen. Bovendien worden de uitkomsten uitgebreid toegelicht zodat organisatie én medewerker of kandidaat direct met de uitkomsten aan de slag kunnen. 

> Ervaring met IPP

Zo werkt het IPP in de praktijk: van vragenlijst naar analyse

Het online ontwikkelassessment bestaat uit twee onderdelen waarmee de kandidaat wel even bezig is; reken op 3 - 3,5 uur. De 750 online vragen kunnen op locatie of vanuit huis worden ingevuld. Het eerste deel is een korte, indicatieve intelligentietest. In het tweede deel wordt de kandidaat uitgebreid bevraagd over meer dan 55 gedrag- en persoonlijkheidskenmerken.

 

Hele medewerker in beeld

Wat het IPP als assessment speciaal maakt, is dat het naar de gehele persoon kijkt en alles wat hem gevormd heeft tot vandaag. Daarnaast is er veel aandacht voor potentieel; wat mag je van deze persoon verwachten in de toekomst? Waar liggen de ambities en tot hoever reikt de groei?

Analyse & terugkoppeling profiel

Na het assessment wordt de kandidaat uitgenodigd voor een mondelinge terugkoppeling van de resultaten van het onderzoek, voordat rapport en toelichting worden toegestuurd. De kandidaat bepaalt hierna of de resultaten gedeeld kunnen worden met de opdrachtgever.

Als dat zo is, krijgt de opdrachtgever het uitgebreide verslag met de conclusies toegestuurd. Inclusief aandachtspunten en adviezen. Dit kan gaan over of het raadzaam is om iemand leidinggevende taken te laten uitvoeren of hoe de kandidaat zich zal ontwikkelen op specifieke vlakken.

Aansluitend wordt er eveneens een gesprek met de opdrachtgever gepland om de resultaten toe te lichten. Zo kan een organisatie het maximale rendement uit medewerkers halen.

Meer weten over Civas Assessments?

Heb je interesse in Civas Assessments en het IPP als management instrument voor jouw organisatie? Lees hier de gedragscode van Civas en hieronder ervaringen van gebruikers.
Dit waardevolle assessment is er in enkele varianten. We bespreken graag wat het beste past bij jouw organisatie en wensen.

Mail naar info@civas.nl of bel met 023 - 55 11 511 voor meer informatie. Of maak gebruik van onderstaand contactformulier.