Jasper Bron: ‘Verzekerd van de juiste keuze’

Leestijd
1 minuten
Geplaatst op
01 februari 2024

Jasper Bron, managing director Technogym Benelux

Als Jasper Bron, managing director Technogym Benelux, nieuwe sales-medewerkers of managers nodig heeft, kiest hij als laatste stap in het recruitmentproces altijd voor een IPP assessment vast onderdeel van recruitment proces-assessment. “Een kleine investering die mij ervan verzekert dat ik de juiste keuze maak.”


Assessment bij recruitment: hunters en farmers

“Ik ben heel enthousiast over het Integraal PersoonlijkheidsProfiel - IPP van Civas Assessments. Het is in onze business soms lastig om uit veel op het oog goede kandidaten de juiste persoon te kiezen. Salesmensen kunnen zichzelf uiteraard goed verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Daarom laten we de beste kandidaten altijd hier op kantoor de online vragenlijsten van het IPP invullen. Voor Sales is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of we te doen hebben met een ‘hunter’ of een ‘farmer’. De jager denkt op korte termijn, stapt overal op af, is altijd op zoek naar nieuwe opportunities. Een farmer is juist geschikt voor relatiebeheer, de band met de klant op lange termijn. Beide rollen hebben we nodig in ons bedrijf. Het IPP laat helder zien wie waarvoor het meest geschikt is.”

IPP toont aan: hoe wapen jij je tegen onzekerheid?

“Soms hebben we een geweldig leuk sollicitatiegesprek en zegt het IPP-rapport toch iets anders. Dat zit ‘m in de kern van het systeem. Ieder mens is in de basis onzeker en kwetsbaar. Het IPP brengt boven water hoe mensen zich daartegen hebben gewapend. Trek je je terug of ben je juist vol bravoure? Dat betekent dat iemand die heel zelfverzekerd overkomt toch laag kan scoren op assertiviteit. Dat is goed om mee te nemen in je besluitvorming. De vraag is dan: is het risico te groot om deze persoon een Sales-functie te geven of komt hij er wel met goede begeleiding? Civas Assessments biedt de mogelijkheid om daarover na het rapport extra advies in te winnen. Daar maak ik graag gebruik van.”

Prima ontwikkelassesment voor carrièreplanning

“Het IPP ontwikkelassessment van Civas is ook een heel goed instrument bij ontwikkeling. Na een aantal jaren in een functie zijn mensen toe aan een volgende stap. Je denkt vaak automatisch aan een leidinggevende functie, maar is dat inderdaad een goed idee? Een IPP maakt helder of iemands capaciteiten, persoonlijkheid en gedrag passen bij een managementfunctie. Ik ben weleens tegen het advies ingegaan. Het assessment gaf al aan: deze persoon zal niet snel met zijn vuist op tafel slaan. Maar het was zo’n prettig mens in de omgang, dus ik heb het risico toch genomen. Dat gebrek aan daadkracht bleek in de praktijk toch problematisch.”


Kleine investering, veel zekerheid

“Het mag duidelijk zijn, ik raad ieder bedrijf aan te kiezen voor het online IPP-assessment van Civas. Het heeft ons én onze medewerkers veel inzicht gebracht. Het is een kleine investering die zekerheid biedt over de juiste keuzes bij recruitment en ontwikkeling van mensen in je bedrijf.”

Jasper Bron, managing director Technogym Benelux