HR met de kennis van nu

Leestijd
8 minuten
Geplaatst op
12 februari 2024

Opleidingen die inspelen op snelle ontwikkelingen in HR

Het HR-landschap is voortdurend in beweging. Om bij te blijven in jouw vakgebied, biedt Civas een scala aan opleidingen die inspelen op de veranderingen in het HR-vakgebied en in de maatschappij.

Als HR-professional is het van essentieel belang om voortdurend je kennis en vaardigheden bij te werken. De wereld van Human Resources evolueert snel en om relevant te blijven, moet je kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Civas biedt diverse opleidingen aan die jou helpen om jouw HR-carrière naar een hoger niveau te tillen.


Effectieve aanpak van ziekteverzuim

Als HR-businesspartner is kennis over begeleiding bij ziekteverzuim en regelgeving van groot belang. Met de opleiding Ziekteverzuim (alleen in Nederland) verdiep je jouw kennis op dit gebied en leer je hoe je de verzuimcijfers in jouw organisatie kunt verbeteren. Het stelt je in staat om effectieve maatregelen te nemen om ziekteverzuim te verminderen en de gezondheid en productiviteit van medewerkers te bevorderen. Lees hier meer over de opleiding Ziekteverzuim.

Besluitvorming op basis van feitelijke informatie

De opleiding HR Analytics is speciaal ontworpen om jou te leren hoe je HR-data kunt analyseren en gebruiken voor beleidsvoorstellen. Met deze opleiding word je een sterke gesprekspartner voor de directie en het management op het gebied van HR-vraagstukken. Het stelt je in staat om beslissingen te nemen op basis van feitelijke informatie. Klik hier voor meer informatie over de opleiding HR Analytics.

De HRM-er wordt steeds vaker gezien als businesspartner, die zich inzet voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering.

Om deze rol goed in te kunnen vullen wordt er iets toegevoegd aan de al goedgevulde gereedschapskist van de HR professional: HR analytics.

Optimaliseer de inzetbaarheid van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid is een actueel thema binnen HR. Met de opleiding Duurzame inzetbaarheid (alleen in Nederland) vergroot je jouw kennis over dit onderwerp en leer je concrete stappen te zetten om de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te verbeteren. Je leert hoe je een duurzaam inzetbaarheidsbeleid kunt ontwikkelen en implementeren binnen jouw organisatie. Klik hier voor meer informatie over de opleiding Duurzame inzetbaarheid.

Creëer een inclusieve werkomgeving

Het bevorderen van diversiteit en inclusie is een cruciaal onderdeel van moderne HR-praktijken. Met de opleiding Diversiteit & Inclusie leer je hoe je jouw organisatie kunt begeleiden naar een meer diverse en inclusieve werkomgeving. Je krijgt inzicht in de uitdagingen en kansen op het gebied van diversiteit en inclusie, en leert praktische strategieën en technieken om een inclusieve cultuur te bevorderen. Klik hier voor meer informatie over de opleiding Diversiteit & Inclusie.

Effectieve begeleiding van veranderprocessen

Verandering is onvermijdelijk, en als HR-professional is het belangrijk om effectief om te kunnen gaan met veranderprocessen. Met de opleiding Verandermanagement verdiep je jouw kennis over diverse verandermodellen en leer je hoe je een gerichte organisatie-analyse en een compleet veranderproject kunt opstellen. Het stelt je in staat om veranderingen succesvol te begeleiden en de impact ervan te optimaliseren. Ontdek hier meer over de opleiding Verandermanagement.


Voordelen van Civas Opleidingen voor jou als HR professionals

  • Kort en bondig: De opleidingen zijn ontworpen om in een kort tijdsbestek relevante kennis en vaardigheden over te brengen, zodat je snel de benodigde expertise kunt opdoen.
  • Theorie en praktijkopdrachten in eigen tempo: De opleidingen combineren theoretische kennis met praktische opdrachten, zodat je de geleerde concepten direct kunt toepassen in de praktijk. Je kunt de opleidingen in je eigen tempo volgen, waardoor je ze kunt afstemmen op jouw agenda en behoeften.
  • Aan de slag met eigen casuïstiek: Je krijgt de mogelijkheid om te werken aan jouw eigen casuïstiek en vraagstukken. Dit zorgt voor een directe vertaling van de opleiding naar jouw werkomgeving, waardoor je de opgedane kennis direct kunt toepassen en implementeren.
  • Praktische inslag: De opleidingen hebben een praktische inslag, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van concrete vaardigheden en het oplossen van praktijkgerichte uitdagingen. Hierdoor kun je direct resultaat boeken in jouw HR-werkzaamheden.

Combineer opleidingen en vergroot je kennis en vaardigheden

Daarnaast biedt Civas ook diverse pakketten aan waarin een combinatie van bovengenoemde HR-opleidingen mogelijk is. Deze pakketten zorgen voor een uitgebreide en diverse kennisbasis, waarmee je jouw HR-competenties nog verder kunt ontwikkelen.

Coachingsvaardigheden voor HR-managers

Naast specifieke HR-opleidingen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan coachingsvaardigheden. Als HR-manager speel je een essentiële rol in het coachen en begeleiden van zowel managers als medewerkers. Door jouw expertise te combineren met coachingsvaardigheden, kun je het verschil maken in jouw rol als adviseur. Overweeg daarom een coachopleiding om specifieke gespreks- en coachvaardigheden eigen te maken. Daarnaast zijn er ook opleidingen beschikbaar op het gebied van vitaliteitscoaching en stresscounseling die nauw aansluiten bij de dagelijkse praktijk van een HR-manager.

Opleidingstrajecten op maat voor jouw organisatie en medewerkers

Als HR-manager ben je wellicht ook verantwoordelijk voor het selecteren van opleidingen voor grotere groepen medewerkers binnen jouw organisatie. Het is goed om te weten dat Civas ook opleidingstrajecten op maat ontwikkelt en verzorgt voor organisaties. Als er specifieke opleidingsbehoeften zijn binnen jouw organisatie, kan Civas op maat gemaakte programma's bieden die aansluiten bij de specifieke wensen en doelen van jouw team. Hierdoor kunnen medewerkers gezamenlijk aan hun ontwikkeling werken en de kennis en vaardigheden op HR-gebied versterken.

Blijf op de hoogte.

Naast het volgen van opleidingen is het ook waardevol om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van HR. Civas biedt verschillende blogs aan die relevant zijn voor HR-managers. Deze blogs behandelen uiteenlopende onderwerpen, zoals: groepsdynamica, effectieve teamaansturing, combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. 

Een van de blogs is bijvoorbeeld "In 4 stappen naar hybride werken", waarin tips en advies worden gegeven over het succesvol implementeren van een hybride werkomgeving. Door regelmatig deze blogs te lezen, blijf je op de hoogte van nieuwe trends en praktische tips die direct toepasbaar zijn in jouw HR-werkzaamheden. Ook in onze nieuwsbrief publiceren we regelmatig artikelen die interessant zijn voor HR-professionals. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Kortom, het HR-landschap verandert voortdurend en het is essentieel om als HR-professional up-to-date te blijven met de kennis en vaardigheden die nodig zijn in deze dynamische omgeving. Met opleidingen zoals HR Analytics, Ziekteverzuim, Duurzame inzetbaarheid, Verandermanagement en Diversiteit & Inclusie biedt Civas jou de mogelijkheid om jouw expertise te vergroten en een waardevolle bijdrage te leveren aan jouw organisatie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om je coachingsvaardigheden te verbeteren en opleidingstrajecten op maat te laten ontwikkelen voor jouw organisatie. Blijf ook op de hoogte van de laatste inzichten en ontwikkelingen door regelmatig de blogs van Civas te lezen. Investeer in jouw professionele groei en zorg ervoor dat je HR met de kennis van nu beheerst.