Opleiding Medische basiskennis

Opleiding Medische basiskennis

Deze schriftelijke opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) is speciaal ontwikkeld door een arts voor therapeuten, zorgprofessionals en apotheek- en drogistmedewerkers.

hbo-niveau
12mnd.
€ 885 of 11 x € 84 p/m
thuisstudie

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (hbo-niveau) is speciaal ontwikkeld voor therapeuten, zorgverleners en apotheek- en drogistmedewerkers die in hun streven naar professionaliteit uitgebreide kennis willen opdoen van de menselijke anatomie, fysiologie en pathologie.

Wat je van de opleiding kunt verwachten

  • Lesmateriaal geschreven door arts
  • Leer over anatomie, fysiologie en pathologie
  • Duidelijke uitleg met veel illustraties
  • Kennis voor iedere zorgprofessional

Na afronding

Rond je de opleiding Medische basiskennis met succes af, dan heb je zeer gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. Je kent de oorzaken en het verloop van de meeste ziektebeelden en begrijpt wat reguliere diagnostiek inhoudt. Je bent in staat een medische behandeling te interpreteren en kunt helder communiceren met andere (para)medici.

Ben je op zoek naar een opleiding Medische basiskennis die is opgesteld volgens de PLATO-normering en die recht geeft op inschrijving in het abituriëntenregister van CPION? Kies dan voor de klassikale opleiding Medische basiskennis CPION.

Programma

De schriftelijke opleiding Medische basiskennis (MBK) is ontwikkeld door een arts. De lesstof is opgebouwd aan de hand van de orgaansystemen. Bij ieder systeem wordt de anatomie en fysiologie bespro­ken, waarna uitgebreid wordt ingegaan op de pathologie van het betreffende systeem. Etiologie, diagnostiek, ziekteverloop en behandeling komen steeds intensief aan de orde.

In aparte lessen wordt aandacht besteed aan kindergeneeskunde, psychische aandoeningen en klinisch onderzoek. In deze MBK-opleiding worden de algemene medische termino­logie en de bouw van het menselijk lichaam uiteraard ook behandeld.

De opleiding Medische basiskennis bestaat uit 29 schriftelijke lessen. Je rondt de opleiding normaal gesproken in 12 maanden af. Sneller studeren mag ook. Je krijgt de studie in een keer thuisgestuurd en bepaalt uiteindelijk zelf jouw studietempo.

Tijdens je studie kan je jouw vorderingen meten aan de hand van 12 toetsen en 2 proefexamens die je via het digitale studentenportaal ter correctie instuurt. Zo bereid jij je gedegen voor op het klassikale eindexamen waarmee je de opleiding afsluit.

Diploma & Accreditaties

Certificaat

na inzending van uw huiswerk kunt u een certificaat van deelname downloaden in uw studentenportaal.

Diploma

bij een gemiddelde score van 5,5 of hoger voor het ingezonden huiswerk en een voldoende voor het examen ontvang je het Civas-diploma Medische basiskennis

Accreditaties

Studieduur & Kosten

Methode
thuisstudie
Niveau
hbo-niveau
Type
Opleiding
Omvang

29 lessen

Studieduur
12 maanden
Lesgeld
€ 885 of 11 x € 84
Inschrijfgeld
€ 20
Vooropleiding
havo of mbo-niveau is wenselijk

Zo studeer je

Het tempo van studeren bepaal je zelf. Er is geen strakke tijdslimiet, dus je kan altijd een studiepauze inlassen. Je hebt recht op 36 maanden studiebegeleiding. De gemiddelde studiebelasting is vijf uur per week.

Jouw docent adviseert je persoonlijk vanaf de inschrijving tot aan de succesvolle afronding van je studie. Je kan altijd een beroep doen op jouw docent via het digitale studentenportaal.

Civas werkt met een beveiligd studentenportaal. Via het portaal stuur je huiswerk in en leg je contact met jouw docent en medestudenten.

Je bent niet verplicht een studie af te maken. Je kan jouw studie zonder opgaaf van reden voortijdig beëindigen. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Huiswerk insturen is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te behalen.

Ga direct van start

  • Ontvang uw studie binnen 2 werkdagen thuis
  • 30 dagen bedenktijd, niet goed geld terug
  • Betaal in termijnen of ineens
Medische basiskennis

Niet helemaal wat je zocht?

Soortgelijke opleidingen als 'Medische Basiskennis (MBK)'

Voedingsdeskundige

Meer informatie

Start uw eigen praktijk

Meer informatie

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Meer informatie

Familieopstellingen hbo

Meer informatie

Ayurveda

Meer informatie